VATERPOLISKINJE NA ZAČELJU

Last Updated: 21/01/2020Autor

Srbija je posle dva deveta mesta na EP, takmičenje u Budimpešti završila na poslednjem. Nemice su bile bolje u izvodjenju peteraca (15:13). Nemačka je bila bolja u prve dve četvrtine. Vodili su 5:2 da bi do odmora Jakovljević i Ilić smanjile razliku. Treća četvrtina je bila najbolja Srbije na turniru. Lepe akcije, odbrane Travarove, golovi dva puta Mandićke, šraube Pantovićke, kontre Milićevićke, peterca Rudićke i posle konsultacije vara-a Vukovićke. U prvom napadu poslednjeg dela opet je var bio na našoj strani za Milićevićku. I posle toga ništa. Nemice su izjednačile 11 sekundi pre kraja, Vukovićka je bila blokirana u poslednjem napadu. Peterci su bili na strani rivala:

– Imali smo daleko veća očekivanja. Od početka smo igrali loše, i tako je bilo do kraja. Ovo danas je bilo loše u poslednjem delu. Peterci su lutrija i žao nam je svima što nismo pobedom završile takmičenje – rekla je kapiten Tijana Jakovljević.

Savezno trener Dragana Ivković je dodala:

– Ovo je realnost. Imali smo velike apetite posle lakog plasmana na takmičenje. Fokusirale smo se na četvrtfinale ali posle poraza od Hrvatske kada su proradili razni generali posle bitke, razne priče, u glavi su devojke razočarane ostale pod pritiskom i on se odrazio i na najiskusnije da ne pruže ono što mogu.

SRBIJA: Lazić, Čegar , Pantović 1, Rudić 1, Josifović 1, Mišković, Gluščević, Mandić 2, Ilić 1, Vuković 1, Milićević 3, Jakovljević 1, Travar.

NEMAČKA: Sarusajtis, Voseberg 1, Hinz , Efert 1, G.Dajk 3, I.Dajk 2, Vunder, Fraj, Srefel 2, Herd, Panaš 1, Krukenberg, Kersenbom .

Iz peterca su za Srbiju pogodili Miškiović i Jakovljević, neuspešni bili Rudić i Josifović, za Nemačku I.Dajk, Voseberg, Stefel i G.Dajk, neuspešna Vunder.