VANJA I TIJANA ZLATOM NAJAVILE MANČESTER

Last Updated: 15/04/2019Autor

TEKVONDO

Na Prvenstvu Srbije za kadete i seniore u tekvondou, u hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, publika je imala priliku da vidi na delu naše šampionke svetskog glasa – Vanju Stanković i Tijanu Bogdanović, članice beogradskog Galeba.

Vanja je osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 49 kilograma pobedom u finalu nad Teodorom Đerić – 19:1.

– Uvek mi je čast da učestvujem na Prvenstvu Srbije. Svi smo malo umorni, jer smo od početka godine stalno na takmičenjima. Važno je da smo i na ovom nadmetanju ispunili plan. Sada možemo rasterećenije da se pripremamo za sve ono što nas očekuje na Svetskom prvenstvu u Mančesteru – istakla je Vanja Stanković.

Tijana Bogdanović trijumfovala je u finalu kategorije do 53 kilograma. Nasmejana posle osvajanja šestog zlata od početka 2019, istakla je da je za prvenstvo države bila posebno motivisana. 

– Učešče na Prvenstvu Srbije posebna je vrsta pritiska, jer su mi ovde i roditelji i prijatelji,  koji su od mene očekivali vrhunske mečeve. Iako sam i ovde trijumfovala,  želim da istaknem da dolaze mlade snage, odlični takmičari, spremni, koji vas teraju da uvek budete na oprezu. Sve ovo predstavlja pripremu za Mančester, a ujedno je i moje šesto zlato od početka godine. Nastavljamo  pripreme za Svetsko prvenstvo, Iranke su doputovale u Beograd. Nakon zajedničkih priprema idemo u Pazovu, pa u Grčku, kako bismo se na najbolji načun pripremili za Mančester – istakla je Tijana Bogdanović.

Takmičari Beogradske tekvondo aocijacije na tatamiju novobeogradske sportske hale još jednom su potvrdili kvalitet, a rezultati bi bili još bolji da povrede nisu uticale na izostanak velikog broja standardnih reprezentativaca.

U generalnom plasmanu, u konkurenciji kadeta, najuspešniji su bili takmičari beogradskog Galeba  sa 74 poena, Banjica je zauzela drugo mesto sa 33, dok je Azija bila treća sa 32 boda. Kod seniora, najuspešniji su bili takmičari Azije (48), drugoplasirani je bio Galeb (44), dok su se na trećem mestu našli takmičari Letnjikovca (26).