Uspešno održan prvi u nizu Beogradski sajam sporta u 2024. godini na GO Sopot

Last Updated: 22/04/2024AutorTags: ,

Uz učešće više stotina dece juče je u organizaciji Sportskog saveza Beograda, Gradske opštine Sopot i Sportskog saveza Sopota, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, u sportskoj sali osnovne škole „Jelica Milovanović“ održan Sajam sporta Gradske opštine Sopot. Sajmom sporta u Sopotu otvorili smo novi ciklus Beogradskih sajmova sporta koje ćemo u toku 2024. godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština.
Učešće na sajmu predstavljanjem svojih aktivnosti na štandovima uzelo je 19 sportskih klubova sa teritorije opštine Sopot.
Nakon intoniranja himne, prisutne je pozdravio predsednik Gradske opštine Sopot, Živorad Milosavljević, koji je u svom obraćanju istakao važnost organizovanja ovakvih događaja za decu i sportske klubove i zahvalio Gradu Beogradu i organizatorima na ideji i realizaciji ovog projekta.
Deca matičnih sopotskih škola sa izdvojenim seoskim odeljenjima učestvovala su u zabavnom sportsko-rekreativnom programu.
Cilj manifestacije je promocija sporta i rada sportskih klubova kako bi se deca školskog uzrasta lakše opredelila za sport koji će trenirati kao i uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha i podsticanje školske omladine na redovnu fizičku aktivnost.