Uspešno održan Beogradski sajam sporta i na GO Lazarevac

Last Updated: 07/05/2024AutorTags: ,

📢 U organizaciji Sportskog saveza Beograda, Saveza sportova opštine Lazarevac i GO Lazarevac, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, u četvrtak 25. aparila 2024. godine je u u pešačkaoj zoni (Karađorđeva ulica) održan Sajam sporta Gradske opštine Lazarevac. Učešće na sajmu u Lazarevcu predstavljanjem svojih aktivnosti na štandovima duž Karađorđeve ulice uzelo je 34 klubova sa teritorije opštine Lazarevac.

➡️ Nakon intoniranja himne, prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i Vesna Zirić, načelnica sektora sporta Sekretarijata za sport i omladinu. Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević je u svom obraćanju istakao značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta koji su na ovom sajmu kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati kao i da se upoznaju da seniorima lazarevačkih klubova.

➡️ Pored toga, deca lazarevačkih osnovnih škola i predškolskih ustanova su imala prilike da učestvuju u animaciji i zabavno-sportskom programu.

➡️ Projekat opštinskih sajmova sporta, čiji je nosilac Sportski savez Beograda ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha, stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti.

➡️ Ovogodišnji Sajam sporta u Lazarevcu se održava drugu godinu za redom, a najmlađi posetioci, ali i ostali građani mogli su na postavljenim štandovima da se upoznaju sa dostignućima i radom najvećeg dela lazarevačkih klubova. Najmlađi su imali priliku da prisustvuju prezentaciji velikog broja sportova od onih najpopularnijih fudbala, košarke, rukometa, odbojke, ali i tenisa, attike, streljaštva, boksa, rvanja, motociklizma, šaha, karatea.