It seams that you haven't connected with your Twitter account
22 October, 2021
PočetnaStreljaštvoUSPEŠAN TROFEJ BEOGRADA ZA KRAJ SEZONE

USPEŠAN TROFEJ BEOGRADA ZA KRAJ SEZONE

Tačka na streljačku 2020. godinu u Srbiji stavljena je danas u „Bel ekspo“ centru, gde je održano 45. Internacionalno prvenstvo Beograda vazdušnim oružjem. Prvenstvo je, zbog opšte situacije, organizovano kao jednodnevni turnir „Trofej Beograda“, ali vredna ostvarenja nisu izostala.

Pobednici u sve četiri discipline su do trijumfa došli rezultatima koji su vredni medalja na najvećim takmičenjima.

Puškom su do najsjajnijih odličja došli članovi kragujevačkog „Čika Mate“ Milutin Stefanović i Teodora Vukojević. Pištoljem su trijumfovali Zorana Arunović (Olimpik 011) i Duško Petrov (Kikinda). Streljački savez Beograda, domaćin turnira, je osvajače zlatnih medalja, po tradiciji darivao i statuetama Beogradski pobednik.

Zorana Arunović (Olimpik 011) je u finalu vazdušnim pištoljem „ubila“ 243,0 kruga. Tako je godinu zaključila svojim najboljim rezultatom finala u ovoj sezoni, Ipak, do pobede nije došla ubedljivo, jer odlična je bila i drugoplasirana Jelena Tomić (Kikinda) sa 241,7. Bronza je pripala Jasmini Milovanović (Akademac), a zlato u konkurenciji juniorki osvojila je Jelena Todorović, klupska drugarica Arunovićeve iz Olimpika 011.

Ubedljiv trijumf ostvario je Duško Petrov (Kikinda), koji je u muškom finalu pištoljem zabeležio 243,8 kruga. Njegov veliki rival prijatelj i kolega iz reprezentacije Dimitrije Grgić (Akademac) je bio drugi (237,2), a bronzu je prigrlio Novosađanin Rastko Jokić. Juniorsko zlato oko vrata je stavio Nemanja Mitrović („Aleksa Dejović“).

Milutin Stefanović („Čika Mata“) je blistao u muškom finalu puškom i do trijumfa došao sa 252,0 krugova. Daleko iza sebe ostavio je sve rivale. Srebro je osvojio njegov klupski drug Stevan Jovanović, dok je treći bio mladi Dušan Stojadinović (Novi Sad 1790). Zlato za juniore otišlo je u ruke Alekse Mitrovića (Novi Beograd-Ušće), koji se današnjim takmičenjem oprostio od omladinske konkurencije.

U ženskoj konkurenciji puškom, su, kao i juče u trećem kolu Kupa SSS, održanom takođe u „Bel ekspo“ centru, blistale juniorke. Osvojile su sve tri medalje u apsolutnoj konkurenciji. Trijumfovala je Kragujevčanka Teodora Vukojević („Čika Mata“) – 250,7 krugova, ispred Aleksandre Havran (Jedinstvo) i Emilije Ponjavić („Dragan Jevtić Škepo“). Ponjavićeva je pobedila u juniorskoj konkurenciji (računaju se samo rezultati kvalifikacija) sa vredniha 628,5 krugova. Srebro je otišlo u Slovačku, osvojila ga je Kamila Novotna, a bronza je pripala Teodori Vukojević.

I pored pandemije koronavirusa, turnir je zadržao međunarodni karakter, jer gosti Beograda bili su strelci iz Slovačke i Makedonije

Rezultate “45. Internacionalnog prvenstvo Beograda – Trofej Beograda 2020” možete pogledati ovde ovde.

TROFEJI BEOGRADA ZA ARUNOVIĆEVU I PONJAVIĆEVU

Kao i svake godine, najuspešniji seniorski i juniorski takmičar Trofeja Beograda dobijaju pehare, dar Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

Trofej za najboljeg seniorskog strelca otišao je u ruke Zorane Arunović, koja je posle visokog ostvarenja u kvalifikacijama vazdušnim pištoljem postigla i vrlo vredan rezultat u finalu. Duško Petrov je u muškoj konkurenciji pištoljem bio za nijansu precizniji, ali Arunovićeva je bila bliža važećem svetskom rekordu kvalifikacija u svojoj kategoriji.

Žiri takmičenja je za najbolju juniorku proglasio Emiliju Ponjavić, koja se okitila zlatom u omladinskoj i bronzom u apsolutnoj konkurenciji puškom, a u kvalifikacijama je postigla najbolji rezultat dana ovim oružjem – 628,5 krugova
Vest preuzeta sa sajta Streljačkog saveza Beograda.