UBEDLJIVO DO ČETVRTFINALA

Last Updated: 19/07/2019AutorTags:

Odličnom igrom vaterpolisti Srbije su pobedili Grčku 9:3 i sa pet bodova osvojili prvo mesto u grupi. Naš tim sada ima tri dana odmora, naredni meč na Svetskom prvenstvu će igrati u utorak sa pobednikom susreta Španija – Japan. Taj meč će biti jedan od četvrtfinalnih na šampionatu.

Srbija je predvodjena odličnim Rističevićem i Mandićem dominirala od samog početka. Posle gola Mandića, Grci su izjednačili a do kraja četvrtine braća Rašović su obezbedili prednost 3:1. Grci su u drugoj četvrtibi u prva tri minuta postigli dva gola čime su ostali u igri za rezultat ali do kraja susreta nisu pogodili mrežu sigurnog Rističevića.

U drugoj četvrtini na povredu se požalio Strahinja Rašović.  Intereantna je bila treća četvrtina. Bez golova i samo dva izbačaja srpskih igrača u poslednjih 90 sekundi. Grci to nisu iskoristili.

Sve je bilo i definitivno rešeno u 80 sekundi poslednjeg dela. Dve bombe Manića i zatim odlična asistencija Viktora Rašovića Laziću za konačnih 9:3. Do kraja punih pet minuta nije bilo golova i jednim i drugima je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno mnogo ranije.Interesantan momenat je bio i kada je priznat gol Grcima iako je svima bilo vidljivo da lopta nije prešla gol liniju. Sudija Margeta je koristio var i doneo ispravnu odluku, pogodak je poništen-

– Ozbiljna predstava Srbije sa igračem manje. To je važan segment kada se igra protiv ekipe kakva je Grčka jer može da dodje u problem sa isključenjima. Doprinelo je ovo pobedi. Ova pobeda ništa, ne znači, ne smemo da poletimo. Još ništa nismo uradili – rekao je Dejan Savić.

Sava Ranđelović:

– Iskreno sam očekivao da bude teška utakmica.Sve smo uradili u odbrani što smo želeli, nisu dali gol pune dve četvrtine. Tek sada sledi prave utakmice. Ima vremena da se što bolje pripremimo za rivala a mislim da će to biti Španija.

Strahinja Rašović:

– NIsam očekivao ovako ubedljivo a to je dokaz da možemo da uraduimo nešto. Ni slučajno nema euforije, mormo da ostanemo na zemlji, da se pripremimo i da u četvrtfinalu odigramo još bolje. Odbrana je glavna u napadu ćemo uvek nešto da uradimo.

Dimitrije Rističević :

– Naš adut je uvek odbrana. Danas je bila odlična, sa igračem manje smo se dobro branili. Ostavili smo ih na tri gola a to reprezentaciju kakva je Grčka nije ni malo lako da se uradi. Sada imamo vremena da predahnemo ali i da se pripremimo za naredni meč. Veruje da će to da bude Španija a nama je najvažnije da zadržimo ovakav ritam i da budemo još bolji. I verujem da će tako da bude.

SRBIJA: Rističević, Mandić 4, V. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, Lazić 2, Vico, Dedović, Jakšić, Drašović, Stojanović 1, S.Rašović 1, Dobožanov. Selektor: Savić.

GRČKA: Terdevas, Genidunas, Skumpakis, Papanastasiju, Funtulis 1, Kapotis, Dervišis, Argiropulos, Murikis, Kolomvos 1, Gunas 1, Vlahopulos, Galanidis. Selektor: Vlahos.