U NEDELJU VATERPOLO SPEKTAKL – SRBIJA PROTIV HRVATSKE

Last Updated: 29/12/2019Autor

U Kući vaterpola danas je održana konferencija za medije povodom susreta drugog kola Svetske lige u kojem će sutra igrati Srbija i Hrvatska. Meč se igra u 17 časova na bazenu SC „25.maj Milan Gale Muškatirović“. Na posećenoj konferenciji prvi je govorio selektor Hrvatske Ivica Tucak:

– Ovo je definitivno jedna od najvećih utakmica u svetu vaterpola, malo je u nezgodnom trenutku nama je bio Božić vama tek predstoji, bili smo u Australiji viu Americi, i dalje smo pod džet legom, ali sigurno ćemo dati svoj maksimum da vidimo gde smo .Za Hrvatsku je najbitnije da još nismo izvadili vizu za Tokio i zato nam je cilj što bolji plasman na EP . Nadam se da će nam zato ovaj meč biti pravi test za Budimpeštu. Očekujem dobru utakmicu dva vrhunska tima, kao i uvek nadam se da će sve proći u vrhunskom ambijentu.

Selektor Srbije Dejan Savić je rekao:

– Smatram da će sutra biti spektakl, posebno ako se setimo utakmice od letos koja je svima ostala u divnom sećanju pre svega zbog kiše jer je u suštini to bio jedinstveni momenat u ovom sportu. Sa druge strane siguran sam da su ovo dve najbolje svertske ekipe u poslednjih nekoliko godina nadam se i ubuduće. Treba da vidimo u kakvom smo stanju. Umor postoji i u suštini mislim da Svetska liga kao i svake godine u narednoj olimpijskoj predstavlja i trenažni deo za EP u januaru, a posle normalno i za Olimpijske igre. Sigurno je da smo mi rasterećeni jer smo se kvalifikovali za OI, što je u suštini bio cilj. Želim svu sreću hrvatskoj ekipi da izvadi što pre vizu za olimpijske igre jer mislim da je to trenutno njma. najbiitnije.

Andro Bušlje, kapiten Hrvatske je dodao:

– Utakmica nema neki veliki sportski naboj i značaj, ali je uvek zanmljiva . Pokazaće i nama i njima gde smo u pripremawma za EP. Nadamo se da ćemo sutra pokazati dobru utakmicu, želimo pobedu iako nije nešto preterano važna, ali najvažnije je da vidimo gde smo u pripremama za EP. Mislim da ćemo tamo biti vrlo dobri i da ćemo uspeti.

Filip Filipović, predvodnik srpskog sastava:

–  Pre svega izvinjavam se jer neki sutra neće moći da gledaju spektakl, žao mi je što će bazen Milan Gale Muškatirović biti zaista mali da primi sve ljubitelje sporta i vaterpola. Što se tiče utakmice, nema puno potorebe da trošimo reči, znamo koje su ekipe. Kaošto je i Andro napomenuo, da su bodovi u drugom planu, ali kada igraju Srbija i Hrvatska, to vam nalaže da date maksimum i da ostavite srce u bazenu. Tako će biti i sutra, želimo da na najbolji način zatvorimo godinu i mi i oni. Rezultat je u drugom planu, očekuju nas EP u Budimpešti i Olimpijske igre u Tokiju. Moj predlog selektoraima je da ako žele da nastave Božićnu atmosferu da možemo da pomerimo meč i na neki drugi teren.