TROFEJ BEOGRADA U STRELJAŠTVU 27. DECEMBRA U „BELEXPO CENTRU“

Last Updated: 25/12/2020AutorTags: ,

Streljački savez Beograda tačku na takmičarsku 2020. godinu stavlja u nedelju, 27. decembra, kada će u hali „BelExpo Centar“ organizovati 45. Internacionalno prvenstvo Beograda vazdušnim oružjem.

Zbog opšte situacije izazvane pandemijom korona virusa turnir će biti održan u „kraćem“ formatu i uz manji broj učesnika nego obično. Trajaće jedan, a ne dva ili tri dana kao prethodnih godina, kada su u okviru Internacionalnog prvenstva organizovana dva takmičenja – Trofej Beograda i Velika nagrada Beograda. Ove godine biće održan samo Trofej Beograda.

Turnir će,ipak, zadržati međunarodni karakter. Za učešće se prijavilo dvadesetak takmičara iz inostranstva,što je znatno manje nego prethodnih godina. Međutim, činjenica da su strelci iz inostranstva odlučili da, i pored otežavajućih okolnosti u putovanjima prouzrokovanim pandemijom, dođu u Beograd jedna je od potvrda renomea turnira građenog decenijama.

Sem gostiju iz inostranstva učestvovaće više od 100 domaćih strelaca, među njima i aktuelni seniorski i juniorski reprezentativci, olimpijci, osvajači medalja na velikim međunarodnim takmičenjima.

Trofej Beograda se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Na programu će biti nadmetanja u konkurenciji juniorki, juniora, seniorki i seniora u pojedinačnim disciplinama u gađanju vazdušnim pištoljem i puškom.

Pobednici dobijaju medalje, specijalne diplome, a i nagrade turnira sponzora Streljačkog saveza Beograda – „H & N”.

Streljački savez Beograda, uz prijatelje i partnere  s kojima organizuje Trofej Beograda, nastavlja tradiciju Internacionalnog prvenstva, u godini u kojoj su mnoga slična međunarodna takmičenja širom sveta otkazana.

SSB ovaj put, naravno, ne može da pozove i publiku, jer Trofej Beograda će biti održan uz poštovanje svih epidemioloških mera, bez gledalaca. Broj prisutnih u sali je ograničen, a svi  učesnici, treneri i službeno osoblje će morati da se pridržavaju propisanih mera zaštite.