TEŽAK PORAZ OD RUSKINJA

Last Updated: 23/11/2019Autor

Ženska reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Rusije 25:43 (11:21) u drugom kolu „Seul Kupa“ u Južnoj Koreji. Aktuelne olimpijske šampionke bile su dominantne u svim segmentima igre od samog starta i zasluženo slavile ubedljivu pobedu. Nedelja će biti slobodan dan na turniru, a već u ponedeljak Srpkinje čeka utakmica trećeg kola sa selekcijom Mađarske (8:10).

SRBIJA: Radosavljević 1, Trifunović 10, Števin, Lavko 3, Nikolić 2, Janjušević, Risović, Tomašević dve odbrane, Kojić 1, Pop Lazić 2, Radojević, Obradović 3, Vukajlović, Jovović 2, Stoiljković, Liščević 1, Cvijić, Graovac tri odbrane

RUSIJA: Sedojkina, Kuznjecova 3, Sen 7, Goršenina, Lagina, Vjakireva 1, Bobrovnikova 5, Makeeva 2, Mihaljičenko 1, Fomina 4, Zilinska 4, Malašenko 2, Manaharova 4, Maslova 1, Kožokar 3, Iljarionova, Frolova 6, Kaljinina.

 

I pored poraza od Češke, bolje izdanje podmlađenog sastava juniorki

Domaćin turnira Češka, pobedila je reprezentaciju Srbije sa 27:23 (11:11) na turniru juniorki u Češkoj. Marko Krstić, trener:

– Devojke su danas bile bolje u odnosu na prethodnu utakmicu ali je nažalost rezultat izostao. Izgubili smo od domaćina koji je juče pobedio i Austriju. Posle nerešenog prvog poluvremena i velike borbe u nastavku, meč je rešen u poslednjih 10 minuta. Iako smo bili najmlađi, devojke su pokazale potencijal.

Marija Simić, kapiten:

– U odnosu na prošlu utakmicu, mnogo smo bolje odigrali odabranu. Posle ove utakmice sam se uverila da ova ekipa može mnogo više. Naravno, ostaje nam da još jače treniramo i da ispravio greške.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Milijana Stošić sa 7 golova, a isto toliko je postigla i Eliška Desortova, iz domaće selekcije.