TESAN PORAZ VATERPOLISKINJA OD HRVATICA

Last Updated: 15/01/2020Autor

Srbija je poražena od Hrvatske (9:8) i tako svela šanse na plasman medju prvih osam na minimum. Potrebno je da Srbija sutra pobedi Slovačku a opet one da savladaju i nedelju Hrvatsku. Izjednačena utakmica u kojoj je Hrvatska koristila svoje prilike. Sa odličnom odbranom i mnogo blokova učinile su napad Srbije nervoznim. Posebno je loš bio igrač više. Srbija propustila i priliku sa dve igračice više u bazenu. I pored toga Srbija je vodila dva puta 5:4, 7:6 da bi neoprezno primila gol 12 sekundi pre kraja treće. Vanja Lazić je dobro branila, skinula i peterac. U poslednjem delu vrlo brzo su Hrvatice postigle dva gola. Pokušaji Srbije su postali nerezonski, Vuković nije iskoristila peterac ali je narednom napadu Jakovljevićeva smanjila na 9:8. Imali smo i poslednji napad ali je greška u dodavanju doprinela da proetknu sekundi i udarac koji je završio u mreži je upućen posle isteka vremena Utakmicu je posmatrao kompletan muški sastav kao i ambasador Ivan Todorov sa čelnicima saveza, predsednikom Viktorom Jelenićem.

Dragana Ivković:

– Očekivala sam da ćemo da brzamo i spremala sam ih da budu strpljive. Nismo koristili centra koliko je trebalo. Igrač više kao da smo se prvi put skupili da igramo. Realno izgorele smo pre utakmice. Mnoge su brzale, nismo znali da stanemo na loptu i eto rezultat je takav. Hrvatska je više pokazala. Vanja je izašla bila umorna i zato je ušla Nina. Moramo da se podignemo.

Vanja Lazić:

– Ne treba da padamo, moramo da igramo na pobedu i da se nadamo krugu. Ne znam zašto sam zamenjena.

Jovana Pantović:

– Loš je bio igrač više i to su one iskoristile. Imali su zonu dobru, remetilo je to spoljnu liniju. Hoćemo pobedu protiv Slovačke, sve je moguće.

Nada Mandić:

– Imale smo pad u trećem delu, bez discipline u napadu. Nismo poštovali dogovor, ostaje žal. Idemo dalje, daćemo sve od sebe,

Nina Josifović:

– Propustile smo dosta u napadu. Previše grešaka na sve strane. Idemo sad dalje, nike još gotovo. Ne igramo na sreću propustile smo odličnu šansu. Izgorele smo u prevelikoj želji.

SRBIJA: Lazić, Čegar, Pantović, Rudić, Josifović 1, Mišković 1, Gluščević, Mandić 2, Ilić 1, Vuković, Milićević 2, Jakovljević 1, Travar.

HRVATSKA: Ratković, Miljković 1, Miroslavić 1, Carević 1, Lordan 1, Skelin 2, Topić, D.Butić 1, Bukić, I.Butić 2, Barišić, Božan, Himenez.