TEMA NA ZVEZDARI: FINANSIRANJE KROZ EVROPSKE FONDOVE

Last Updated: 01/02/2019Autor

TRIBINE

Radna grupa za izradu Programa razvoja sporta u Beogradu za period od 2019. do 2029. godine organizovala je tribinu u prostorijama gradske opštine Zvezdara sa ciljem da se “snimi” stanje na terenu, dobiju korisne informacije o izazovima i problemima, kao i predlozi za unapređenje sporta u ovoj gradskoj opštini, ali i daju smernice za još kvalitetniji rad u budućnosti.

Tokom predavanja i aktivnog učešća u diskusiji, 30-tak predstavnika Sportskog saveza Zvezdara (predsednik Dragan Kotevski i prvi operativac Dragana Kontić), SC “Olimp – Zvezdara”, sportskih klubova i udruženja, sportskih pedagoga iz PU “Zvezdara”, kao i zvezdarskih osnovnih i srednjih škola, mogli su da se upoznaju sa mogućnostima dodatnog finansiranja kroz evropske fondove, kao i sa teškoćama u primeni Zakona o sportu i sprovođenju Programa razvoja sporta.

Goran Bogunović, predstavnik Fondacije Tempus, prezentovao je mogućnosti učešća organizacija i ustanova iz Srbije u Erazmus+ projektima u oblasti sporta, dok su predstavnici Radne grupe Dragan Atanasov, Maja Knežević Romčević, Vesna Zirić i Dušan Mitić govorili o finansiranju programa sportskih organizacija i oceni primene Programa razvoja sporta u gradu Beogradu i na teritoriji GO Zvezdara.

Skup su otvorili Robert Milićević, član gradskog veća GO Zvezdara zadužen za sport, i član Radne grupe Sonja Stamenović. Na tribini je aktivno učešće uzela i Nina Peković Savić, predstavnik našeg saveza u Radnoj grupi.