STRAŽILOVO, SOFIJA I MARKO „OSVOJILI“ NOVI BEOGRAD

Last Updated: 23/09/2020AutorTags:

„Trofej Beograda“ u orijentiringu održan je u nedelju u blokovima 70 i 70a na Novom Beogradu.
Nastupilo je 185 takmičara iz skoro svih registrovanih klubova u Srbiji, od čega oko 100 takmičara iz beogradskih. U kategorijama starijih pionira i pionirki nastupilo je 27 takmičara, koji su se borili za pehar „Trofeja Beograda“.
U tesnoj borbi pobedu je odnela ekipa Stražilova iz Sremskih Karlovaca, koja je bila ispred SK AOK Košutnjak iz Beograda i POSK Jasenice iz Smederevske Palanke. U pojedinačnom plasmanu, pobednici su bili Sofija Janjić (SK AOK Košutnjak) kod starijih pionirki i Marko Marković (POSK Jasenica) kod starijih pionira. Nagrađenima je pehare i medalje uručila Vesna Zirić iz Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.
Takmičari su trčali po novoj karti terena, koja je izrađena specijalno za ovu priliku, čime rukovodstvo Orijentiring saveza Beograda nastavlja sa ulaganjem u nove terene i infrastrukturu, što spada u osnovne elemente za rad sa mladima do 20 godina i njihov razvoj.
Da bi sve proteklo u najboljem redu, na takmičenju su se strogo poštovale mere Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i kriznog štaba, dok proglašenje za ostale kategoriji nije održano, pobednici su svoje nagrade dobili preko klupskih predstavnika, a cilj i takmičarski centar učesnici su napustili u najkraćem roku nakon što su završili svoje trke.
Pokrovitelj takmičenja bio je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.