STARTUJE SUPER LIGA U BOKSU!

Last Updated: 02/10/2019Autor

Nakon evropskih i svetskih šampionata, borilišta na međunarodnoj sceni srpski bokseri će zameniti sa domaćom gde nas očekuje start Bokserske lige Srbije 2019/20. Timski duh i atmosfera ponovo su zaokupirali srca naših ratnika plemenite veštine koji kreću u ligaško boks takmičenje koje startuje derbijem I kola, 10. oktobra 2019. u Loznici kada će se sudariti ekipa domaćima BK Loznica i BK Naissus iz Niša. Mečeve (derbi kola) će u direktnom televizijskom prenosu emitovati TV Arena, kao što je bio slučaj i u prethodnoj sezoni. Nastupajuća Super liga je podeljenja u dve grupe. Grupu A čine: Sombor, Radnički Beograd i Metalac Valjevo, Grupu B: Loznica, Radinčki Kragujevac, Vojvodina, Naissus. Ostali mečevi I Kola Bokserske Lige 2019/20 su: Kragujevac: BK “Radnički “ Kragujevac vs BK „Vojvodina“; Sombor: BK “Sombor” vs BK “Metalac” Valjevo. BK „Radnički“ Beograd slobodan je u prvom kolu.

Bokserska liga Srbije, koja će biti održana pod pokroviteljstvom MTS, najavljena je konferencijom za medije koja je održana u Beogradu (butik Rancco, Kolarčeva 1) gde su se medijima predstavili kapiteni svih timova.

„Protekle sezone postavili smo temlje ligaškog takmičenja u Srbiji koji su bili razoreni i stavljeni van funkcije deceniju i po. Nije bilo lako, ali svaki početak je težak i zahteva ogroman radi i žrtvovanje. Uspeli smo da napunimo hale, odigrano je deset kola, učestovalo je šest klubova, svaki derbi je bio prenošen uživo na TV Arena, titulu je osvojio BK Metalac iz Valjeva koji je od samog starta bio superioran i najavljivao trijumf svakim susretom. Mečevi su obilovali snažnim, atraktivnim boksom, u većini na sceni smo mogli videti i naše reprezentativce kako brane i boje svojih lokalnih klubova. Od početka do kraja bila je to jedna spektakularna boks priča koja dobija svij nastavak i u sezoni 2019/20. na radost svih poklonika boksa u našoj zemlji, a znamo da ih je veliki broj“ – rekao je potpredsednik Bokserskog saveza Srbije Miloš Gobeljić.

Konferenciji su prisustvovali i mladi asovi boksa Srbije, akteri budućih ligaških okršaja: Petar Stošić (BK Naissus), Nikola Jovanović (BK Radnički Beograd), Milosav Savić (BK Metalac Valjevo), Aleksandar Stojanović (BK Radnički Kragujevac), Nenad Jovnović (BK Loznica), Vladimir Gubaš (BK Sombor).

„Momci su insipirisani da ligaška sezona koja je pred nama bude obojena još boljim, atraktivnijim borbama uz visok nivo boksa, jer samo kroz dobru Ligu i takmičenja sazrevate svakodnevno, pronalazite svoje dobre strane kao i svoje mane i pokušavate da ih rešite spremajući se za naredne mečeve, samim tim i za borbe na međunarodnoj sceni. Svi smo motivisani, u formi i jedva čekamo da borbe počnu, a cilj je svima samo jedan – titula Ekipnog šampiona Srbije“– rekao je reprezentativac Srbije, kapiten BK Naissus Petar Stošić.

Bokser iz Gane, 20-godišnji Madžid Suleman koji već dve godine živi u Somboru i član je BK Sombor debituje u ligaškom takmičenju Srbije i veoma je motivisan da pokaže svo svoje umeće u ringu.

„Srećan sam što ću biti deo ovog takmičenja i što ću u Srbiji koju smatram mojim domom moći pokazati koliko znam, vredim i koliko volim ovaj sport, što ću biti deo tima, jer boks iako važi za individualni sport, on je i timski. Samo kad si deo tima možes ojačati, sazreti, imati snagu i oslonac koji znače puno i daju vetar u leđa za nove poduhvate i pobede“ – zaključio je Suleman.