STARTNI PORAZ U JUNIORKI NA SP U MEKSIKU

Last Updated: 13/07/2019Autor

Ženska juniorska reprezentacija Srbije pretrpela je poraz na startu Svetskog prvenstva u Leon Gvanahuatou, u Meksiku. Posle velike borbe ali i prisutnog umora koji je bio evidentan od puta, Srbija je ipak poražena od aktuelnih vicešampionki Evrope sa 1:3, po setovima 21:25, 28:30, 25:21, 22:25. Sledi meč sa Argentinom u 00.30 po srpskom vremenu. I pored velike želje da startuju prvenstvo sa pobedom Srbija nije uspela da se dokopa bodova. Rusija je ovoga puta bila bolji protivnik ali i naše juniorke igrale su na zavidnom nivou, što pokazuje i rezultat u samim setovima.

Borile su se Srpkinje za svaku loptu, imale uspone i padove i zbog umora od puta koji je bio poprilično dug, ali pobeda je na kraju otišla na stranu protivnika. Najbolja poenterka meča bila je Jovana Mirosavljević sa osvojenih 24 poena dok je za Rusiju Ekatarina Pipunjrova osvojila 19 poena

Sledi meč sa Argentinom a u poslednjem, 3. kolu, 14. jula, pulenke Marijane Boričić igraće protiv Turske, takođe od 17.30 časova po lokalnom, odnosno od 0.30 časova narednog dana po našem vremenu. Plasman u četvrtfinalne grupe izboriće po dve reprezenztacije iz svake grupe.