ŠTAFETNO PRVENSTVO I „TROFEJ BEOGRADA“ RUŠE REKORDE

Last Updated: 17/09/2020AutorTags:

Protekle nedelje, na Adi Ciganliji, održano je Štafetno prvenstvo Beograda – prvo takmičenje u nastavku sezone pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Na takmičenju je nastupilo 197 takmičara iz skoro svih registrovanih klubova u Srbiji, od čega oko 70 iz beogradskih. S obzirom na to da je teren jako brz, bilo je puno neizvesnih momenata i borbi prsa uz prsa za najsjajnija odličja.
Narednog vikenda očekuje nas „Trofej Beograda“, koji će se održati u nedelju 20. septembra u beogradskim blokovima 70 i 70a. Start takmičenja je na savskom keju (kraj ulice Omladinskih brigada), dok je cilj na središnjem delu šetališta „Lazaro Kardenas“ u bloku 70. Do sada je pristiglo 170 prijavljenih takmičara, od čega će se 27 starijih pionira i pionirki boriti za pehar „Trofeja Beograda“, s obzirom na to da su ove kategorije nosioci takmičenja.
Ova dva takmičenja ujedno beleže i rekordnu posećenost u protekle dve godine na beogradskim trkama, što govori o kvalitetu organizacije takmičenja.
Da bi sve proteklo kako treba, na svim takmičenjima se strogo poštuju mere Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i kriznog štaba, dok takmičari odmah nakon završetka trke napuštaju mesto cilja kako bi se minimizirao boravak i kontakti takmičara.