SRPKINJE U SEULU, PRVI MEČ SA DOMAĆINOM

Last Updated: 21/11/2019Autor

Posle 27 puta ženska reprezentacija Srbije doputovala je u sredu uveče u Seul, gde je jutros odradila i prvi trening pred učešće na „Seul Kupu“, koji će biti i jedina provera pred početak Svetskog prvenstva u Japanu 30. novembra. Izabranice selektora Ljubomira Obradovića imaće ozbiljne provere sa selekcijama Južne Koreje, Rusije i Mađarske.

Petak:

Rusija – Mađarska 8:10

Koreja – Srbija 10.00 (po našem) 18:00 po lokalnom vremenu

Subota:

Srbija – Rusija 8:10 (po našem) – 16:10 po lokalnom vremenu

Mađarska – Koreja 10:00

Ponedeljak:

Mađarska – Srbija 8:10

Koreja – Rusija 10:00

 

Poraz na startu – presudilo slabije prvo poluvreme

U prvoj utakmici na turniru u Hebu (Češka), juniorke Austrije pobedile su naše juniorke sa 27:22 (19:11). Najefikasnija u našoj reprezentaciji bila je Iva Đuran sa 6 golova, koliko je postigla i reprezentativka Austrije Lilly Fehringer. Marko Krstić, trener:

– Izgubili smo od juniorki Austrije 27:22. Naša selekcija je podmlađena jer sastavljena od 7 juniorki i čak 9 kadetkinja. Turnir je prilika da šansu dobiju i neke igračice koje nisu igrale preko leta na Evropskom prvenstvu B divizije. Posle slabijeg prvog poluvremena devojke su u drugom pokazale borbenost i određeni kvalitet. Nadamo se da ćemo u subotu protiv domaćina Češke biti bolji.

Ive Đuran:

– Čast mi je što sam kao kadetkinja dobila priliku da igram za juniorsku reprezentaciju Srbije. Ušli smo u meč nesigurno da bi kasnije pokazali da možemo da se nosimo sa iskusnijim protivnikom. Drugo poluvreme nam je pokazatelj da sledeću utakmicu odigramo samouverenije.

Narednu utakmicu naše juniorke igraju u subotu 23.11.2019. sa Češkom u 10 časova.