SRPKINJE SPREMNE ZA START SA ANGOLOM

Last Updated: 29/11/2019Autor

Ženska reprezentacija Srbije odradila je prvi trening u „Akva domu“ u Kumamotu, ujedno i poslednji pred start Svetskog prvenstva sa Angolom (subota, 15 po lokalnom – 7 ujutru po našem). Selektor Ljubomir Obradović zadovoljan je urađenim i veruje da će devojke biti spremne za start:

– Moramo da budemo zadovoljni da su sve devojke zdrave, da se Jovana Stoiljković oporavila i da ćemo biti kompletni na startu. To je ono što nas raduje. U Koreji je bilo dosta dobrih stvari, odradili smo i tri treninga posle turnira. Angola je praktično klub-reprezentacija. Treniraju svakodnevno, imaju svoje takmičenje, Ligu šampiona, ulažu mnogo. Mnogo više ulažu u ženski nego u muški rukomet. Dobro selektirana reprezentacija, mala su nepoznanica, ali nadam se najboljem. Evropski rukomet je ipak ispred afričkog. Nadam se pobedi.

Jelena Lavko će po prvi put nositi kapitensku traku na velikom takmičenju:

– Navikle smo se na vremensku razliku, vazduh, sličan je kao u Koreji. Stigle smo, zanima nas 40 puta 20. Ostaje nam da još neke detalje do kraja definišemo. Dosta smo se spremali za Angolu. Još od ranije sećamo se da su iznenadile dosta ekipa. Brze su i jake, netipične za naše prostore. Sigurna sam da rukomet koji mi igramo im ne odgovara, i to će ići u našu korist. Dugo nismo bili na Olimpijskim igrama. Ova ekipa ima veliki potencijal i šansu za Tokio. To je životni san svakog sportiste, ujedno i cilj svih nas.

Srednji bek Kristina Liščević:

– Imali smo lep doček, prvi trening je tu, za sada je sve pozitivno. Bilo je malo problema u početku sa spavanjem i prilagođavanjem, ali sada je sve OK. Želimo plasman na Olimpijske Igre. Sigurna sam 100% da ćemo grabiti za najbolji mogući rezultat. Angola je jedna snažna reprezentacija, dosta trče. Imaju ogromnu liniju, dosta guraju na tu stranu. Dogovor je napravljen. Želimo dobro da startujemo. Svaki poen je važan, kao i samopouzdanje.

Desno krilo Željka Nikolić:

– Hala je prelepa, utisci su pozitivni, spremni smo za start. Jako rano smo ustale, imale smo jutarnji let, stigle oko podneva u Kumamoto. Odmarale smo, tako da je ovaj trening poslužio da osetimo halu i samu podlogu. Idemo na pobedu. Moramo da odigramo dobru odbranu i ako to bude tako pobeda će doći. Naš cilj je plasman u kvalifikacije za Olimpijske Igre. Idemo prvo na dva boda protiv Angole, pa polako dalje.

Selektor Obradović prijavio je sastav sa 16 igračica za start turnira. Na njemu nema golmana Kristine Graovac i srednjeg beka Aleksandre Vukajlović. Reprezentacija Srbije će imati dva debitanta na velikim takmičenjima, levog beka Jovanu Jovović i desno krilo Anu Kojić. Najbolji plasman reprezentacije Angole na Svetskim prvenstvima bio je sedmo mesto 2007. godine. Na prošlom SP, Afrikanke su završile kao 19. Na poslednjim Olimpijskim Igrama, Angola je igrala u četvrtfinalu (osmo mesto u konačnom plasmanu).