SRBIJA U FINALU SVETSKE LIGE

Last Updated: 22/06/2019AutorTags:

Srbija će u nedelju igrati u finalu Svetske lige. Pobedjena je u polufinalu Australija,sa igrom koja može da se podeli u dve faze. Prve dve rekli bi briljantne u svim segmentima, druge dve sa oscilacijama i omogućavanju protivniku da mašta i o povratku u meč.

Sve je u prvih 18 minuta funkcionisalo besprekorno. Kapiten Filipović je majstorski vodio tim, proigravao pogadjao. Pratio ga je Prlainović, veliki je bio doprinos centara Pijetlovića i Vica. U prvoj je bilo 5:1, pa 7:2, 9:4. Sredinom treće je bilo 11;5 za naš tim. Australija je napravila seriju od tri gola, smanjila na 11:8 a 3,22 do kraja je bilo samo dva gola razlike za Srbiju 13:11. Tada su pogodili Filipović i Jakšić  a Strahinja Rašović je u poslednjoj sekundi stavio tačku.

– Rezultat nije bitan, bitna je igra, Početak  u svim sferama kako treba. Druge dve četvrtine nervozam, individualne greške koje nisu nornmalne za ovaj sastav. Imamo vremena da se konsolodujemo ali ako ponovimo poslednja dva perioda nemamo šta da tražimo – rekao je selektor Dejan Savić.

Miloš Ćuk je podvukao:

– Iznendajujuće dobre prve dve četvrtine. Malo nam je sunce uzelo energije, pali smo u koncentraciji. Individulanim kvalitetom smo čuvali prednost. Neke greške moramo da ispravimo.

Andrija Prlainović je zadovoljno komentarisao:

– Finale je tu. U prve dve četvrtine odlična igra. Posle je došlo do opuštanja možda i zbog rezultata koji nam je stvorio privid da smo u finalu. Možemo da budemo zadovoljni većim delom utakmoce, osim pada u delu treće i četrvte četvrtine. Napad kreativan, raspoložen, moglo je i 20 golova da bude. Mislim da smo u dobrom ritmu. Ovakvom igrom imamo velike šanse.

Filip Filipović:

– Proteklo je uglavnom kako smo očekivali ali neke stvari ipak nisu bile dobre. Mnogo je 11 primljenh golova jer smo imali sigurnu igru u odbranu. Videćemo gde smo imali propuste, jer pad koncentracije ili čega već ne sme da se desi u finalu.

AUSTRALIJA:Denerlej, Kembel 2, Ford, Kajes 3, Pauer, Lahlan, Roač 1, Janger 2, Ford 1, Put 1, Hojden, Edvards 1, Hrisantos. Selektor: Fatović.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović 2, Vico 2, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 5, Prlainović 3, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić

 

Hrvatska rival u finalu

U drugom polufinalnom susretu Hrvatska je pobedila Španiju 10:8 i u nedelju će u 16.45 igrtati sa Srbijom u finalu.

– Izuzetno cenim Hrvatsku. Toliko smo velikih duela odigrali u poslednjih nekoliko godina da tajni nema. Obe vaterpolo selekcije su u samom vrhu i sportski je nadati se pobedi. MI smo želeli ovu situaciju kada smo mi u pitanju a ko je sa druge strane i nije toliko važno. Da se oslonimo na sebe, na podršku publike i da probamo da završimo posao – kazao je kratko selektor Dejan Savić.

Kapiten Filip Filipović je kazao:

– Znam samo da će da bude lepa i kvalitetna utakmica. Na nama je da damo maksimum. Ja se ne nadam pubim tribinama, ja sam siguran da će tako da bude. Jer ako sada olimpijski i evropski prvak nema podršku onda nešto nije normalno u društvu.

Andrija Prlainović je dodao:

– Teško je bilo šta da se prognozira. To su dve najbolje ekipe na svetu i moramo da odigramo najbolju utakmicu na turniru