SRBIJA OD 0:2 DO PRVE POBEDE

Last Updated: 09/06/2019Autor

Muška seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je minimalnu pobedu na turniru 8. grupe II vikenda II Lige nacija 2019. u Otavi. Srbija je u 2. kolu savladala Australiju sa 3:2 po setovima 22:25, 14:25, 25:21, 25:21 i 15:9, posle 114 minuta igre.

Zabeležila je Srbija prvu pobedu u ovogodišnjoj Ligi nacija, ali posle mnogo muka protiv Australije. Izgledalo je kao da je Srbija odigrala večeras dva meča. U prvom setu Srbija je u finišu izjednačila na 22:22, a zatim dozovolila rivalu da povede sa 1:0, da bi potom usledio najlošiji set u Ligi nacija ove godine. Povela je Autralija sa 2:0, a Srbija se mučila i u trećem setu i u četvrtom setu, ali je uspela da izjednači. Dominacija je usledila u petom setu, kada se zapravo i videla prava razlika u kvalitetu dva tima.

Seniori Srbije će danas, u poslednjem, 3. kolu, igrati protiv Kanade od 22.10 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na TV Sport Klub 1. Nikola Grbić, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, održao je, danas pre podne po lokalnom vremenu, predavanje na Univerzitetu u Otavi o ulozi tehničara u odbojci, a slušalo ga je oko 200 trenera, pretežno članova Udruženja odbojkaških trenera Kanade, a bilo je i nekoliko trenera iz Sjedinjenih Američkih Država. Iskoristili su tako Kanađani prisustvo jednog od najboljih tehničara svih vremena da podeli svoja znanja i iskustva iz igračke karijere s domaćim trenerima.