SRBIJA NA SP SA CRNOM GOROM, GRČKOM I JUŽNOM KOREJOM

Last Updated: 14/04/2019Autor

VATERPOLO

U Zagrebu je održan žreb grupa za Svetsko prvenstvo u Gvandžuu koje za vaterpoliste počinje 15.jula. Srbija će igrati u „A“ grupi sa Južnom Korejom, Crnom Gorom i Grčkom. „B“ grupa: SAD, Hrvatska, Kazahstan i Australija. „C“ grupa: Južna Afrika, Novi Zeland, Španija i Madjarska. „D“ grupa: Brazil, Nemačka, Italija i Japan

Prvu utakmicu Srbija u 8.30. sa Crnom Gorom 15. jula. Dva dana kasnije u 20.30 je rival Južna Koreja a 19.jula u 16.30 meč sa Grčkom. Ukoliko Srbija bude prva, imaće slobodne dane do četvrtfinala 23.jula u kojem će se sastati sa pobednikom duela  2c-3d. Ukoliko bude druga ili treća Srbija će igrati 21. jula sa ekipom drugom ili trećom ekipom iz B grupe.

– Zanimljiv žreb sa dva jaka protivnika. U svakom slučaju kako god bilo u grupi ono pravo počinje od nastavka takmičenja gde nas opet čekaju kvalitetni protivnici – rekao je selektor Dejan Savić.

Kapiten Filip Filipović je rekao:

– Dopada mi se sastav grupe, više volim jake utakmice. Posle toga je sve otvoreno, prvo da vidimo kako ćemo da prodjemo sa Crnogorcima i Grcima. U svakom slučaju očekuje nas težak posao.

Andrija Prlainović je istakao:

– Naš cilj treba da bude jedno od prva dva mesta u grupi. Od četvrtfinala sve počinje i za tu utakmicu moramo da budemo spremni i dobro je što ćemo imati dva kvalitetna sastava na startu takmičenja.