SRBIJA DOBILA RIVALE NA EP U VATERPOLU

Last Updated: 22/10/2019AutorTags:

Vaterpolisti Srbije će na Evropskom prvenstvu u Budimpešti biti u „B“ grupi sa reprezentacijama Rumunije, Holandije i Rusije. Prva utakmica je 14. januara sa Rusijom, dva dana kasnije se igra sa Rumunijom a 18. januara sa Holandijom. U „A“ grupi su: Nemačka, Slovačka, Crna Gora i Hrvatska. U „B“ grupi su: Rumunija, Rusija, SRBIJA i Holandija. U „C“ grupi su: Malta, Turska, Španija i Mađarska. U „D“ grupi su: Francuska, Italija, Gruzija i Grčka.

– Možda bi bilo bolje da je neko od jačih sastava bio u našoj grupi. Sa druge strane sve tri reprezentacije pokazuju napredak i neće biti baš jednostavno. Zna se naš put iz meča u meč i onda od četvrtfinala počinje pravi deo prvenstva i za to moramo da se spremimo – rekao je selektor Dejan Savić.

Vaterpolistkinje Srbije biti u „A“ grupi sa Mađarskom, Grčkom, Rusijom i pobednicima susreta Hrvatska – Portugalija i Slovačka – Turska Ako sve bude kako je najavljeno Srbija će 12.januara igrati sa Grčkom, dan kasnije sa Rusijom. U trećem kolu 15. januara rival je pobednik susreta Hrvatska – Portugalija, 17.januara se igra sa Madjarskom a 19.januara sa pobednikom susreta Slovačka – Turska. U drugoj grupi su: Holandija, Španija, Italija, pobednici susreta Francuska – Ukrajina, Nemačka – Rumunija i Izrael – Švajcarska.

– Zadovoljna sam. Za ulazak medju četiri u grupi borićemo se najverovatnije sa Hrvatskom i Slovačkom. Mislim da imamo izglede. Dobro je da smo izbegli nezgodne Francuskinje a nema ni Nemaca koje su nam bile na startu prvenstaa u Beogradu i Barseloni. Moramo da radimo kako treba i nadam se uspehu – rekla je savezni trener Dragana Ivković.