„SPORTSKI VITEZOVI“ U DOMU UČENIKA „PATRIJARH PAVLE“

Last Updated: 23/09/2020AutorTags:

Manifestacija „Sportski vitezovi“, u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Beograda, održaće se u subotu,  26. septembra, sa početkom u 11 časova na sportskim terenima Doma učenika „Patrijarh Pavle“.
​“Sportski vitezovi“ ove godine okupiće od  50 do 70 dece vrtićkog i predškolskog uzrasta, kako bi deca bila maksimalno obezbeđena, budući da su još uvek na snazi mere usled pandemije virusa Covid-19.
Program podrazumeva učešće na zanimljivim i egzibicionim​ rekreativnim poligonima. ​Učesnici će moći da vežbaju i zabave se, sportski stručnjaci realizovaće tako i pokazne vežbe, biće organizovana i prijateljska utakmice u basketu pod drvetom, kao i mnoštvo sportsko-rekreativnih sadržaja uz koje će i vežbati i zabaviti se. U okviru poligona biće postavljeni određeni rekviziti (obruči, čunjevi, strunjačice…), a biće realizovane​ provere motoričkih sposobnosti dece, namenjen uzrastu od tri pa sve do 10 godina, gimnastičke sposobnosti kroz kolutove, prevrtanja, hodanje po gredi, hodanje na rukama, atletskih sposobnosti, preskakanje, provlačenje, korišćenje lopta i loptica…
Primarni cilj ovog programa jeste uključivanje što većeg broja dece u fizičku aktivnost. Uz raznovrsne sportsko-rekreativne sadržaje prilagođene njihovom uzrastu, animaciju i zabavu ovim programom se deci približavaju sport i rekracija, razvija ljubav prema sportu, blagovremeno utiče na podizanje svesti o sportu kao zdravom stilu života. Kako je sport od neprocenjivog značaja za psihofizički razvoj dece, komponenta duhovnosti, viteštva, hrabrosti, upoznavanja sa istorijom i tradicijom, dodatna su vrednost. Ceo koncept uz negovanje tradicije i duhovnosti, viteških vrlina i duhovnost predstavljaju promociju zdravog sistema vrednosti, koji se svakako pronalazi i u sportu, bilo rekreativnom bilo profesionalnom.
Efekti programa ogledaju se, na prvom mestu, u popularizaciji zdravih stilova života. Pored ovoga, svim učesnicima biće obezbeđeni određeni promo vaučeri za besplatne škole sporta, plivanja. Uz promociju i aktivno uključivanje u sportsko-rekreativne aktivnosti, efekti programa ogledaju se u nastavku aktivacije dece u neke oblike sportske aktivnosti.