SPORTSKI SAVEZ OSOBA SA INVALIDITETOM BEOGRADA OBELEŽIO JE JUBILEJ – 50 GODINA OD OSNIVANJA SPORTSKOG SAVEZA OSOBA SA INVALIDITETOM BEOGRADA

Last Updated: 26/05/2022AutorTags: , ,

„Sport na braniku čovečnosti“ – prvih 50 godina, je monografija Saveza koja je napravljena povodom obeležavanja 50 godina od osnivanja Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda. Tim povodom, u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ 26. maja održana je promacija knjige i pušten premijerno kratki film o radu, razvoju i uspesima našeg saveza.

 

 

Predstavnici Sportskog saveza Beograda su sa zadovoljstvom prisustvovali promociji i sa sobom poneli utiske za pamćenje.

 

 

Sportski Savez osoba sa invaliditetom Beograda osnovan je 1970. godine. Pored redovnih programskih sadržaja Savez u toku godine realizuje samostalno ili zajedno i  u partnerstvu sa odgovarajućim organizacijama i institucijama još projekata. Najraznovrsniji sadržaji Saveza kreirani su i rade se uz primenu stručnih metoda i prilagođen potrebama i mogućnostima korisnika. Oni su otvoreni i okupljaju decu predškolskog i školskog uzrasta, srednjoškolce i studente, zbrinute u ustanovama socijalne ili zdravstvene zaštite i one koji su u uslovima porodičnog smeštaja, članove brojnih klubova i organizacija osoba sa invaliditetom. A u isto vreme sve je prisutniji kao učesnik, ali pokretač akcija humanitarnog karaktera što nam govori da je misija solidarnosti došla do izražaja.

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda nastavlja da se razvija, prezentuje i afirmiše sportske, moralne i društvene vrednosti naše prestonice i u zemlji i u inostanstvu.

Sport na braniku čovečnosti – prvih 50 godina, čine da rad Saveza bude prepoznatljiv u ovom delu Evrope.