SPORT ZA SVE U OBRENOVCU

Last Updated: 06/11/2017Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

Centar za kulturu i sport Obrenovac u utorak, 07.novembar, biće domaćin sportske priredbe „Igre bez granica“ koja će okupiti sugrađane sa invaliditetom, decu i mlade pre svega, učenike škola, članove brojnih udruženja, klubova i organizacija osoba sa invaliditetom i korisnike usluga ustanova za decu, socijalnu i zdravstvenu zaštitu sa prostora celog Beograda.

Priredba će početi od 10,00 sati a oko 150 učesnika oba pola i svih  vidova invaliditeta kao i njihovi vršnjaci bez invaliditeta prikazaće svu lepotu druženja i bogatstvo sadržaja sportsko rekreativnog karaktera – fudbal, boćanje, stoni tenis, poligoni, viseća kugla, pikado, pločice, šah itd. – a za sve su obezbeđene medalje i majice kao uspomena na prisustvo.

Inače ova po mnogo čemu jedinstvena manifestacija deo je projekta „Sport za sve“ koji realizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, pod pokroviteljstvom Kancelarije UNICEF-a i finansijsku pomoć NCR Fondacije, a uz razumevanje i podršku Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu ztaštitu.