It seams that you haven't connected with your Twitter account
18 May, 2022
PočetnaDogađajiSOLUN DOMAĆIN KOMPANIJSKIH SPORTSKIH IGARA

SOLUN DOMAĆIN KOMPANIJSKIH SPORTSKIH IGARA

Skoro 200 učesnika iz srpskih kompanija, uz prijatelje iz Severne Makedonije i Grčke, uveličali su Svečano otvaranje Prvih kompanijskih sportskih Igara, koje organizuje Srpska federacija kompanijskog sporta, u Agia Triadi, turističom mestu kraj Soluna. Igre su zvanično počele u sredu i trajaće do nedelje.

Na svečanom otvaranju prisutne je pozdravio predsednik Srpske federacije kompanijskog sporta Velizar Đerić, nekadašni ministar sporta SR Jugoslavije i potpredsednik Sportskog saveza Srbije. Specijalni gost, a na neki način domaćin, bio je Branislav Prelević, legenda grčke košarke, danas generalni sekretar Grčko-Srpske privredne komore u Solunu.

Poseban govor, i to na tečnom srpskom jeziku, održao je i Grk Kostas Georgakos, predsednik Grčko-Srpske privredne komore, a čast da zvanično otvori Igre pripala je počasnom predsedniku Srpske federacije kompanijskog sporta i direktoru “Srbijašuma” Igoru Braunoviću.

Inače, prava zabava može se videti na takmičenjima u odbojci na pesku, fudbalu na pesku, pikadu, stonom tenisu, veslanju na dasci, navlačenju konopca na pesku, plivanju i ostalim morskim disciplinama. Iako se vode izbudljive i neizvesne borbe, rezultat je ipak stavljen u drugi plan, a akcenat na druženje i stvaranje novih prijateljstva. Pobednici će na kraju dobiti pehare u trajnom vlasništvu, a ostali učesnici medalje i diplome.