SOLUN DOMAĆIN KOMPANIJSKIH SPORTSKIH IGARA

Last Updated: 27/09/2019Autor

Skoro 200 učesnika iz srpskih kompanija, uz prijatelje iz Severne Makedonije i Grčke, uveličali su Svečano otvaranje Prvih kompanijskih sportskih Igara, koje organizuje Srpska federacija kompanijskog sporta, u Agia Triadi, turističom mestu kraj Soluna. Igre su zvanično počele u sredu i trajaće do nedelje.

Na svečanom otvaranju prisutne je pozdravio predsednik Srpske federacije kompanijskog sporta Velizar Đerić, nekadašni ministar sporta SR Jugoslavije i potpredsednik Sportskog saveza Srbije. Specijalni gost, a na neki način domaćin, bio je Branislav Prelević, legenda grčke košarke, danas generalni sekretar Grčko-Srpske privredne komore u Solunu.

Poseban govor, i to na tečnom srpskom jeziku, održao je i Grk Kostas Georgakos, predsednik Grčko-Srpske privredne komore, a čast da zvanično otvori Igre pripala je počasnom predsedniku Srpske federacije kompanijskog sporta i direktoru “Srbijašuma” Igoru Braunoviću.

Inače, prava zabava može se videti na takmičenjima u odbojci na pesku, fudbalu na pesku, pikadu, stonom tenisu, veslanju na dasci, navlačenju konopca na pesku, plivanju i ostalim morskim disciplinama. Iako se vode izbudljive i neizvesne borbe, rezultat je ipak stavljen u drugi plan, a akcenat na druženje i stvaranje novih prijateljstva. Pobednici će na kraju dobiti pehare u trajnom vlasništvu, a ostali učesnici medalje i diplome.