ŠKOLARCI I SNAGA U SPORTU, TEMA U APRILU

Last Updated: 06/03/2019Autor

SSAB

Zdravstvena komisija Sportskog saveza Beograda u 2019. godini fokusiraće se na najmlađe sportiste, školskog uzrasta. Sva predavanja biće u tom smeru. Drugi sastanak komisije u novom sazivu vodio je mandatar prof. dr. Vladimir Jorga, uz asistenciju članova: sci. dr. Duška Spasovskog, sci. dr. Seada Malićevića, prof. dr. Dušana Ugarkovića, doc. dr. Gorana Vukomanovića, kao i Nine Peković Savić iz stručne službe SSAB.

Dogovorena su četiri tematska ciklusa predavanja u ovoj godini: snaga, brzina, izdržljivost, koordinacija i fleksibilnost. Predavanja će se usmeriti ka najmlađim sportistima – školske populacije, a svaki tematski ciklus će se obrađivati kroz podteme:

– Biološki razvoj i selekcija

– Trenažni razvoj

– Povrede i patologija u procesu treninga

– Ishrana i suplementacija

Prvi ciklus od četiri predavanja predviđen je za prvu polovinu aprila. Kroz dve razdvojene sesije sa po dva predavanja, na temu „Snaga u sportu“, govoriće: Dušan Ugarković, Sead Malićević, Goran Vukomanović i Duško Spasovski. Nazivi podtema i datumi održavanja predavanja biće naknadno određeni.

Prisutne su pozdravili čelnici naše organizacije Dragan Tomašević i Mladen Kecman, kao i novoizabrani generalni sekretar Nikola Penić.

Po drugi put komisija se sastala u prostorijama Fudbalskog saveza Beograda, koji je i ovog puta bio pravi domaćin.