SJAJNA SLIKA IZ NOVOG SADA

Last Updated: 11/05/2019AutorTags:

Na stadionu Karađorđe i danas se pričalo o Sportskim igrama mladih. Novi Sad će biti domaćin svečanog otvaranja Sportskih igara mladih za region. Ceremonija je na program 15. maja sa početkom u 10 h, na Trgu slobode. Povodom toga danas su na stadion Karađorđe fudbaleri Vojvodine i Partizana istrčali u majcama Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije. Bilo je lepo videti fudbalere i sudije Super lige Srbije kako izlaze na teren i podržavaju najveću manifestaciju amaterskog sporta u Evropi. A aplauz je dobio i maslota Viktor, koji je najmlađima na stadionu podelio puno majci.

Kao i mnogo puta do sada FK Vojvodina i FK Partizan su se  priključili  promociji i podršci Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, dajući podršku deci, sportu i promociji zajedništva, fer pleja i drugarstva kao osnovnih ciljeva ovih Igara. Sve zbog dece Srbije, koja uz podršku Vlade Srbije, sponzora i prijatelja mogu besplatno da se takmiče u sportovima koje vole (tenis, basket 3 na 3, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, stoni tenis, šah, atletika, Coca Cola cup u malom fudbalu i  LINO između dve vatre).

Igre spajaju region, učesnici su deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Deca ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji druženja i zdravog načina života.

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.