ŠESTO SPORTSKO SABRANJE ODRŽANO NA ADI CIGANLIJI

Last Updated: 09/06/2019AutorTags:

Šesto Sportsko sabranje Svete Srbije održano je juče na sportskim terenima Ade Ciganlije. Na otvaranju manifestacije od posebnog značaja za grad Beograd, koju organizuje Pravoslavno sportsko udruženje „Sveta Srbija“, pored predsednika opštine Čukarica Srđana Kolarića i predsednika Odbojkaškog saveza Srbije Zorana Gajića, prisutnima se obratio i naš predsednik Dragan Tomašević. Cilj ove manifestacije je promovisanje važnosti očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja dece i porodice, a ovogodišnji slogan bio je „Da nas bude više„.

Deo programa posvećen je ovogodišnjem velikom jubileju, osam vekova samostalnosti srpske crkve i države. Ovogodišnja centralna sportska tema bila je posvećena odbojci, a reprezentativke naše zemlje, aktuelne svetske prvakinje, u kratkoj pauzi tokom pripremama za Olimpijadu 2020. godine u Tokiju, promovisale su ovaj sport.

Održani su turniri za decu u okviru Kupa Svete Srbije u fudbalu, košarci, odbojci i pecanju, u okviru akcije „Pogodi za život“ pucali su se penali na golove sa metama, koje PSUSS već tradicionalno realizuje u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Zajedno za život“.

Prisutni su se bavili gimnastikom, penjanjem na veštačku stenu u organizaciji pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), streličarstvom, jahanjem ponija, učenjem sviborskih hajdučkih veština, učenjem viteških disciplina i načina života u šatoru, prikazana je oprema i naoružanja Vojske Srbije, organizovana je kreativne sportska stanica avio modelarstva, slikanja, ikonopisa, mozaika, a najmlađi su se zabavljali u igraonici-dvorcu i penjalici na naduvavanje.

Specijalni gosti Sabranja bila su deca sportskih filijala Svete Srbije sa Kosova i Metohije iz enklava Novo Brdo i Pasjane, a posebni gosti kulturnog programa deca KUD „Sveti Jovan Vladimir“ iz Bara.

Nastupio je veliki broj umetnika iz sveta muzike, a program je završen projekcijom filma „Kralj Petar Prvi“ na otvorenom.