SEDAM DECENIJA RUKOMETA U SRBIJI

Last Updated: 04/12/2019AutorTags:

Svečanost povodom obeležavanja 70 godina postojanja Rukometnog saveza održana je u velikoj sali Skupštine grada Beograda. Prvi se uvaženim gostima obratio predsednik UO RSS-a Božidar Đurković.

“Nama prošlost služi kao putokaz za bolje rezultate, razvoj i dalji prosperitet rukometa u Srbiji. Zahvaljujem se svima koji su doprineli istinskoj slavi srpskog rukometa širom sveta. Povratak u borbu za medalje nije neostvariv. Potrebno nam je jedinstvo, zdrava atmosfera i strpljenje. Imamo lošu praksu, jer na uspehe i neuspehe gledamo na jedan način, i to u crno-beloj tehnici. Vreme je da počnemo da gledamo u boji, da poštujemo sami sebe i međusobno se uvažavamo, jer će nas tako i drugi ceniti. Povratak u borbu za medalje nije jednostavan, a da bismo to ostvarili potrebno je ono šta je Srbima najteže – jedinstvo”, zaključio je Božidar Đurković.

Pored  Božidara Đurkovića, prisutnima se putem video poruke obratio Hasan Mustafa, predsednik IHF-a.

„Rukomet u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji je imao mnogo uspeha i ne bi trebalo da zaboravimo koliko je vaša zemlja doprinela rukometu na globalnom nivou. Predviđamo vam svetlu budućnost pod vođstvom sadašnjeg rukovodstva, ali i ne zaboravljamo blistave stvari iz prošlosti“ – rekao je Mustafa.

Takođe, okupljene u Skupštini grada Beograda pozdravio je i Mihael Viderer, predsednik Evropske kuće rukometa. Svečanost je nastavljena obraćanjem Predraga Peruničića, državnog sekretara za sport, koji je rekao da činjenica da u rukometu ima preko sto nosilaca nacionalnih priznanja, jasno odslikava trofejnost i uspešnost ovog sporta. Takođe je istakao da Srbija ima potencijal od preko 400 klubova, kao i bazu za uspehe i medalje. Filmski kadrovi, poređani po istorijskim segmentima, vratili su publiku u vreme 50-ih godina, te sve prisutne proveli kroz istoriju ovog sporta. Na svečanosti su dodeljena i priznanja povodom obeležavanja 70. godišnjice RSS-a.