SAJAM SPORTA POTVRDIO STATUS VODEĆE SPORTSKE MANIFESTACIJE U REGIONU

Last Updated: 28/11/2016Autor

DOGAĐAJI

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta, Predrag Peruniničić i direktor Sajma sporta, Nemanja Svjetličić, svečano su zatvorili Peti međunarodni Sajam sporta pod sloganom “Sport je zakon”.

– Hvala svim sportskim savezima Srbije koji su učestvovali na ovogodišnjem Sajmu sporta. Srećan sam što je broj dece koja su aktivna na Sajmu sporta vidljivo porastao. Još više me raduje što sam siguran da će naredna sportska godina biti još uspešnija i što ćemo svi biti fizički aktivniji i za nove pobede i izazove spremniji – rekao je Predrag Peruničić, državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta.

Ovogodišnji Sajam sporta oborio je sve rekorde i potvrdio status vodeće sportske manifestacije u regionu. Postavljeni su i novi standardi u organizaciji i promociji samog događaja. Na 20 terena za aktivaciju, klinci su zaista uživali. Najveći redovi bili su na improvizovanom skijalištu, „kavezu„ za softbol, bejzbol i kriket, košarkaškom terenu i stonom fudbalu.   Tokom tri dana održan je i veliki broj  sportskih radionica, predavanja i edukacija o sportu. Ministar Vanja Udovičić odgovarao je sportskim funkcionerima oko sprovođenja Zakona o sportu, a odlična predavanja održali su načelnik u MOS Mirko Kantar, kao i profesor Dragan Atanasov i drugi.

– Na pravom smo putu. Hvala i kompaniji Beoekspo, koja je postavila sve štandove i terene. Sve je više dece koja se bave sportom i sve je više mladih ljudi koji svoje uzore vide u sportskim herojima. Srbija je zemlja sporta i šampiona. Mi volimo da se takmičimo. Mi volimo da pobeđujemo. Ova tri dana na Sajmu sporta veličali smo sve prošle uspehe, planirali naredne, oprobali se u nekim novim sportskim veštinama, razmenili znanja i iskustva i pre svega uživali. Hvala svima što ste u ovolikom broju bili na Sajmu sporta i slavili prave vrednosti, jer  “Sport je zakon”- izjavio je mr Nemanja Svjetličić, direktor Sajma sporta i savetnik u Sportskom savezu Srbije.

Na Sajmu sporta učestvovalo je 40 teritorijalnih sportskih saveza, 95 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove,  predstavnici najznačajnijih sportskih institucija u zemlji, kao i predstavnici poznatih kompanija za proizvodnju suplemenata.