SA DORĆOLA DO ADE U NEDELJU POD MOTOM „BEZBEDNI NA BICIKLU“

Last Updated: 15/05/2019Autor

Beogradska Biciklijada održaće se u nedelju, 19. maja, pod motom „Bezbedni na biciklu“.  Ova manifestacija za poslednjih 16 godina postala je vodeća te vrste u regionu. Tradicionalno, više hiljada učesnika svih uzrasnih kategorija učestvuje u laganoj, rekrativnoj vožnji sa nekoliko osnovnih poruka: Biciklom do zdravlja (važnost redovne fizičke rekreacije kroz rekreativni biciklizam kao promocija aktivnog i zdravog života), biciklom do posla (po uzoru na mnoge evropske prestonice), ekološka dimenzija rekreativnog biciklizma, turistička promocija Beograda, bezbedni na biciklu.

U nedelju, oko 10.30 časova, na platou ispred SRC “Gale Muškatirović” počeće informativni program. Učesnici će dobiti instrukcije, voditelj programa će uz organizatore slati poruke da Biciklijada nije trka već rekreativna vožnja. Takođe, davaće se informacije vezane za ekološku dimenziju i recikliranje. U 11 časova na znak direktora Biciklijade, kolona će lagano krenuti biciklističkom stazom do cilja – Ade Ciganlije. Po dolasku na cilj, na bini će početi zabavno-muzički program, obraćanje sponzora i nagradna lutrija. Program se završava oko 13 časova.

Biciklijada će se održati pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i uz partnerstvo sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i JP Ada Ciganlija.