SA BRAZILCIMA NA STARTU

Last Updated: 05/08/2019Autor

Kadetska reprezentacija Srbije otputovala je za Skoplje, gde će od utorka učestvovati na Svetskom prvenstvu. Osmoplasirana selekcija sa prošlog Evropskog prvenstva 2018 u Hrvatskoj, nalazi se u grupi D sa selekcijama Brazila, Portugala, Nemačke, Islanda i Tunisa. Četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe izboriće plasman u osminu finala, a po tom pitanju optimista je trener Aleksandar Radosavljević, koji je sa momcima odradio poslednju fazu priprema u Leskovcu, gde su „Orlići“ savladali Egipat u dva meča.

– Zadovoljan sam urađenim na pripremama. Naporno smo radili i nadam se da će se to i videti. Hendikep su bili izostanci Nikolića i Mićića koji nisu bili sa nama u sistemu zbog nastupa za juniore, ali u šest treninga smo uspeli da namestimo neke stvari. U prvom kolu nas čeka izuzetno težak protivnik, Brazil, a znamo svi da je prva utakmica uvek teška, bez obzira na ime preko puta. U uspešnim kontrolnim utakmicama sa Arabijom, Egiptom i juniorima, pokazalo se da naša osnovna snaga leži u odbrani i nivou borbenosti. Tim segmentima smo posvetili pažnju – kaže Radosavljević i dodaje:

Čekka nas jako teška grupa. Portugalci imaju korektno ekipu, mogu svakog da dobiju. Tunis dobro radi sa mlađim kategorijama već duži period. O Nemcima ne treba trošiti reči, tu su i Islanđani vicešampioni Evrope. Ovo je najteža grupa na Svetskom prvenstvu, ali realno je i spremni smo da se plasiramo u osminu finala.

Radosavljević je izabrao 16 igrača koji će braniti boje Srbije na SP kadeta:

Golmani: Stošić, Ćirović i Jelić

Leva krila: Kukić, Radojičić

Levi bekovi: Petrić, Radović, Mrvović

Srednji bekovi: Horvat i Vanja Nikolić

Desni bekovi: Milićević i Jovica Nikolić

Desna krila: Kojadinović i Anđelković

Pivotmeni: Mićić i Avramović