It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaRukometSA BRAZILCIMA NA STARTU

SA BRAZILCIMA NA STARTU

Kadetska reprezentacija Srbije otputovala je za Skoplje, gde će od utorka učestvovati na Svetskom prvenstvu. Osmoplasirana selekcija sa prošlog Evropskog prvenstva 2018 u Hrvatskoj, nalazi se u grupi D sa selekcijama Brazila, Portugala, Nemačke, Islanda i Tunisa. Četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe izboriće plasman u osminu finala, a po tom pitanju optimista je trener Aleksandar Radosavljević, koji je sa momcima odradio poslednju fazu priprema u Leskovcu, gde su “Orlići” savladali Egipat u dva meča.

– Zadovoljan sam urađenim na pripremama. Naporno smo radili i nadam se da će se to i videti. Hendikep su bili izostanci Nikolića i Mićića koji nisu bili sa nama u sistemu zbog nastupa za juniore, ali u šest treninga smo uspeli da namestimo neke stvari. U prvom kolu nas čeka izuzetno težak protivnik, Brazil, a znamo svi da je prva utakmica uvek teška, bez obzira na ime preko puta. U uspešnim kontrolnim utakmicama sa Arabijom, Egiptom i juniorima, pokazalo se da naša osnovna snaga leži u odbrani i nivou borbenosti. Tim segmentima smo posvetili pažnju – kaže Radosavljević i dodaje:

Čekka nas jako teška grupa. Portugalci imaju korektno ekipu, mogu svakog da dobiju. Tunis dobro radi sa mlađim kategorijama već duži period. O Nemcima ne treba trošiti reči, tu su i Islanđani vicešampioni Evrope. Ovo je najteža grupa na Svetskom prvenstvu, ali realno je i spremni smo da se plasiramo u osminu finala.

Radosavljević je izabrao 16 igrača koji će braniti boje Srbije na SP kadeta:

Golmani: Stošić, Ćirović i Jelić

Leva krila: Kukić, Radojičić

Levi bekovi: Petrić, Radović, Mrvović

Srednji bekovi: Horvat i Vanja Nikolić

Desni bekovi: Milićević i Jovica Nikolić

Desna krila: Kojadinović i Anđelković

Pivotmeni: Mićić i Avramović