It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 February, 2024
PočetnaRukometRUKOMETAŠICE U ČETVRTAK SA HOLANĐANKAMA

RUKOMETAŠICE U ČETVRTAK SA HOLANĐANKAMA

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović, kao i igračice Kristina Liščević, Slađana Pop-Lazić i Dragana Cvijić, osvrnuli su se na dosadašnji tok takmičenja, ali i najavili ono što Srbiju čeka u narednim danima – odlučujući mečevi za prolaz u glavnu fazu takmičenja na SP 2019 sa selekcijama Holandije i Slovenije. Reprezentacija Holandije osvajala je medalje na četiri od pet poslednjih velikih takmičenja (na Olimpijskim Igrama u Riju završila kao četvrta). U Kumatoto stigla je kao bronzana reprezentacija sa SP 2017 i EP 2018.

Ljubomir Obradović:

“Devojke su iskusne i imamo ustaljeni dogovor – 24 sata slavimo i 24 sata tugujemo. Dobro je došao dan odmora da se pripremimo za Holandiju. Juče je bilo mnogo pozitivnih stvari, međutim nismo mogli da utičemo na neke druge, i rezultiralo je kako je rezultiralo. Šteta…Okrećemo se utakmicama protiv Holandije i Slovenije. Što se Holandije tiče, očekujemo sličnu utakmicu kao jučerašnju, važni su bodovi i za jednu i drugu ekipu. One su izgubile od Slovenije, a mi moramo da idemo tu na pobedu. Biće nezgodno. Holandija je kvalitetna ekipa, dugo su na svetskom vrhu. Biće dobra utakmica.

Slađana Pop-Lazić:

“Imali smo dve utakmice koje iskreno i nisu bile toliko teške, ali smo i tu pružile maksimum. Treća utakmica protiv Norveške – takođe smo pružile maksimum, ali nismo došli do bodova. Glava nije pala, borile smo se, imamo čak i više samopouzdanja nego do sada. Iznenadio me je poraz Holandije od Slovenije. Nije nas to zaplašilo, sa Holandijom smo igrale nerešeno u Nemačkoj, možemo da ih dobijemo. Izmenila im se ekipa i novi selektor je tu, sa druge možemo da ih dobijemo”

Dragana Cvijić:

“Bila je velika borba sa Norvežankama, ja sam izuzetno srećna i ponosna na tim. Žao mi što makar bod nismo uzele, ali sutra je novi dan, nova utakmica. Verujem da možemo da pobedimo i Holandiju i Sloveniju i da prođemo grupu sa dva boda. Potrudićemo se da tako i bude. Što se Norveške tiče, samopouzdanje je još veće. Kvalitetna igra svih 60 minuta nam daje prava da imamo visoko samopouzdanje i da možemo da imamo veru da dobijamo Holandiju. Njima dosta nedostaje Niki Grot, mislim da im je ona bila motor ekipe. Naravno, tu je Polman koju treba zaustaviti, kao i dosta dobrih drugih igračica. One su takođe brze, trče kontru – polukontru, to im je najjače oružje. Sutra idemo da se vraćamo, trčimo nazad, igramo našu odbranu i sigurna sam da ćemo ih pobediti. Biće velike borbe na “crti” i protiv njih, pošto Snelder koja igra u sredini odbrane voli da se tuče”.

Kristina Liščević:

“Norveška je bila dobar test, da li možemo da se nosimo sa velikim ekipama,  dokazali smo da možemo. Možemo puno, mižemo daleko. Značila nam je utakmica juče, dobile smo na samopuzdanju, pogotovo sada kada slede važne utakmice i važni bodovi. Holandija je ekipa koja ima uspone i padove, ali su im ti padovi uglavnom bili na početku, pa su se vraćale u meč, i mnogo bolje igrale kasnije. Nadam se da tako neće biti protiv nas. Imali su i oni teških utakmica imali smo i mi, ali se nadam pobedi. Sigurno da im fali Niki Grot. Međutim, oni imaju mnoge kvalitetne igračice, sigurna sam da su našle adekvatnu zamenu.