It seams that you haven't connected with your Twitter account
26 February, 2024
PočetnaRukometRUKOMETAŠICE ŠESTE NA SVETU

RUKOMETAŠICE ŠESTE NA SVETU

Reprezentacija Srbije bolje je otvorila meč serijom 6:2 koja je okončana golom Sanje Radosavljević u 12. minutu. Brz centar Crnogorki i ratoborna odbrana doneli su im preokret, pa je posle 8:8 u 20. minutu viđeno i 8:12 šest minuta kasnije. Reagovao je prethodno selektor Obradović tajm-autom, dao šansu Trifunović i Janjušević u bekovskoj postavi, a one vratile golovima koje su Srbiju približile na 12:13 na poluvremenu. Golovima Stoiljković i Trifunović, srpski tim došao je do prednosti 14:13 u 32. minutu. Gol za gol igralo se sve do 45. minuta (19:19), kada Crnogorke prave seriju 3:0 i dolaze do 19:22. Tu razliku tim Pera Johansona uspešno je održavao. Jelena Trifunović je sa linije sedam metara pogodila za 23:25 na početku 56. minuta, Jelena Lavko je smanjila na 24:25, ali je u samoj završnici Marta Batinović sa dve odbrane odnela prevagu na stranu Crnogorki.

Ljubomir Obradović, selektor reprezentacije Srbije:

“Čestitao bih reprezentacijama Srbije i Crne Gore na uspehu koje su postigle, plasmanu u kvalifikacije za Olimpijske Igre u martu. Nadam se da će se obe naći u Tokiju. Ova utakmica bila je stvar prestiža. Najbitnije je bilo da se niko nije povredio, mi smo imali dve lakše povrede. Drago mi je da devojke nastavljaju karijere u svojim klubovima zdrave i orne. Čestitam Crnogorkama na fer pleju i korektnosti.

Per Johanson, selektor reprezentacije Crne Gore:

“uvek sam počastvovan da igram protiv Srrbije sa tako iskusnim trenerom kakav je Obradović. Ovaj meč je bio važan za devojke, kao i za mene da završimo u dobroj atmosferi turnir. Pobedili smo sedam utakmica, jednom smo poraženi, a jednom pokradeni protiv Španije. Veoma sam zadovoljan. Čestitke reprezentaciji Srbije.

Anđela Janjušević, desni bek reprezentacije Srbije:

“Čestitam Crnogorkama na svemu što su pokazale na ovom prvenstvu i izborenim kvalifikacijama za Tokio. Srećne smo sa onim što smo ostvarile. Nadam se da ćemo se naći u Tokiju. Svi smo umorni, bilo je ovo dugo prvenstvo. Uprkos porazu, zadovoljne smo učinkom u Japanu.

Sanja Premović:

“obe reprezentacije bi trebalo da budu srećne jer smo završili u kvalifikacijama i nadam se da ćemo igrati ponovo u Tokiju. Bio je ovo meč za uživanje, niko se nije povredio i svi bi trebalo da budu zadovoljni.

SRBIJA: Risović tri odbrane , Tomašević devet odbrana , Radosavljević 2, Trifunović 4 , Števin, Lavko 2, Nikolić 3, Janjušević 3, Kojić 1, Pop Lazić 1, Radojević, Obradović, Jovović, Stoiljković 5, Liščević 2, Cvijić 2.

CRNA GORA: Radičević 3, Jauković 1, Klikovac 3, Nenezić, Knežević, Ujkić 1, Premović, Bulatović 1, Brnović 2, Batinović 8 odbrana, Mugoša, Ramusović 4, Mehmedović 3, Despotović 3, Raičević 3, Grbić 2.

 

Kadeti superiorni u Skoplju

Kadetska reprezentacija Srbije (2002.god.i mlađi), na svom prvom okupljanju pod vođstvom novog trenera Đorđa Teodorovića, ubedljivo je zauzela prvo mesto na Međunarodnom turniru u Skoplju. “Orlići” su na četiri utakmice zabeležili sve četri pobede, i ubedljivim rezultatom savladali reprezentacije BiH, Bugarske, Makedonije 1 i Makedonije 2. Stefan Dodić i drugovi su bili dominantni u svim segmentima rukometne igre, što je rezultiralo time da su pobrali sve simpatije objektivne publike u Skoplju, koja veoma dobro poznaje rukomet, i time potvrdili još jednom da su generacija koja zaslužuje respekt, i od koje se, sa pravom očekuju vrhunski rezultati.