It seams that you haven't connected with your Twitter account
24 February, 2024
PočetnaRukometRUKOMETAŠICE NA SVETSKOM PRVENSTVU 2019!

RUKOMETAŠICE NA SVETSKOM PRVENSTVU 2019!

Ženska reprezentacije Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo koje će se održati od 30. novembra do 15. decembra u Japanu. Na taj način najbolje srpske rukometašice su ostala u trci za plasman na Olimpijske Igre koje će se u leto 2020 održati u Tokiju. Rutinskom partijom Srpkinje su odbranile +14 iz prve utakmice u Zrenjaninu (33:19), a malo opuštanje na kraju omogućilo je Poljakinjama da zabeleže rutinsku pobedu 30:27 (12:14).

Vodile su izabranice selektora Ljubomira Obradovića do 58.minuta, u pojedinim trenucima i sa četiri gola, da bi domaći sastavu u Lubinu serijom 4:0 preokrenu rezultat u svoju korist i donekle obradovao publiku. Najefikasnija u srpskom timu bila je Katarina Krpež Šlezak sa osam golova.

Plasmanom na turnir koji će biti održan u Kumamotou nastavljen je kontinuitet učestvovanja na velikim takmičenjima započet 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Srbiji. SP 2019 biće osmo veliko takmičenje u nizu.

Selektor Ljubomir Obradović:

“Čestitam devojkama na plasmanu na SP.Kontrolisale su meč do pred sam kraj”.

Katarina Krpež Šlezak:

“Čestitala bih devojkama plasman.Večeras nismo pobedile, ali smo igrale dobro. Drago mi je da su sve devojke dobile šansu”.