RUKOMETAŠICE NA SVETSKOM PRVENSTVU 2019!

Last Updated: 07/06/2019AutorTags:

Ženska reprezentacije Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo koje će se održati od 30. novembra do 15. decembra u Japanu. Na taj način najbolje srpske rukometašice su ostala u trci za plasman na Olimpijske Igre koje će se u leto 2020 održati u Tokiju. Rutinskom partijom Srpkinje su odbranile +14 iz prve utakmice u Zrenjaninu (33:19), a malo opuštanje na kraju omogućilo je Poljakinjama da zabeleže rutinsku pobedu 30:27 (12:14).

Vodile su izabranice selektora Ljubomira Obradovića do 58.minuta, u pojedinim trenucima i sa četiri gola, da bi domaći sastavu u Lubinu serijom 4:0 preokrenu rezultat u svoju korist i donekle obradovao publiku. Najefikasnija u srpskom timu bila je Katarina Krpež Šlezak sa osam golova.

Plasmanom na turnir koji će biti održan u Kumamotou nastavljen je kontinuitet učestvovanja na velikim takmičenjima započet 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Srbiji. SP 2019 biće osmo veliko takmičenje u nizu.

Selektor Ljubomir Obradović:

„Čestitam devojkama na plasmanu na SP.Kontrolisale su meč do pred sam kraj“.

Katarina Krpež Šlezak:

„Čestitala bih devojkama plasman.Večeras nismo pobedile, ali smo igrale dobro. Drago mi je da su sve devojke dobile šansu“.