RUKOMETAŠI NA EP

Last Updated: 17/06/2019AutorTags:

Reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvensto 2020. Orlovi su savladali Švajcarsku 32:31 (19:17) pred 6.000 gledalaca u SPENS-u i kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe u kvaliifikacionim grupama putuje na još jedno veliko takmičenje.

Selektor reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, biranim rečima govorio je o svojim igračima posle plasmana na EP 2020:

– Teško je govoriti o potrošnji nas na klupi, a ne igrača na terenu. Iskazaću veliko poštovanje Dejanu Milosavljevu, koji je povređen izašao na teren i bio među stativama. To je ono što gradimo u prethodnom periodu u nacionalnom timu. Familija, porodica. Mislim da smo napravili ekipu momaka koji imaju veliku želju. Oni su otpisani pre sedam meseci, mislim prerano, ali to im je dalo snagu. I uprkos povredama, Dejanova, Marsenoćeva pa i Vorkapićeva, sve je to uticalo na nas, ali nas je podstaklo da damo sve za nacionalni grb. Švajcarska nije imala pitisak, došla je kao ekipa koja je već obezbedila plasman, da je bilo obrnuto, mi bismo igrali opuštenije. Protiv ekipe koja ima takvog igrača kao što je Šmid, ne smete da dopustite mnogo grešaka, imali smo neke, i oni su to iskoristili te su se vratili u meč. Mi nismo tim sa mnogo zvezda, mi smo tim. Verujem da ćemo biti bolji. Beskrajno sam ponosan na ovu ekipu.

Golman Dejan Milosavljev branio je protiv Švajcarske sa povredom mišića zadnje lože, ali je izdržao do kraja:

– Ovo je za nas bio težak meč. Bili smo potcenjeni, otpisani… Mogu da kažem da su ovi momci za mene najbolji i oni su to pokazali danas. Gradili smo rezultat, došli do +5, ali je velika želja dovela do nekih grešaka. Mislim da imamo mnogo potencijala da od ove reprezenacije u narednom periodu napravimo nešto, da unapredimo našu igru. Zahvaljujem se stručnom štabu što su mi pomogli, vratili su me brzo na teren. Ponosan sam na ovo što smo uradili. Nadam se da će nas povred zaobići, i da uspemo da što više nadogradimo igru. Ljudi treba da budu ponosni. Na kraju bih se zahvalio ovoj publici što je došla i dala nam veliku podršku.

Luka Maroš, levi bek reprezentacije Švajcarske:

– Prvo želim čestitati Sbiji. Znali smo da će biti teško, sa takvom njihovom publikom. Borili smo se, možda nam se i posrećilo malo, pošto smo bili na -5, a utakmicu završili na -1.

Selektor Mihael Suter:

– Prvo bih čestitao srpskom timu na pobedi i plasmanu. Veliki momenat za švajcarski rukomet. Plasman na veliko takmičenje posle mnogo, mnogo godina, 14. Srećan sam zaista. Bilo je teško večeras igrati, imali smo -5, a na kraju uspeli da se vratimo, imali smo malo i sreće.

SRBIJA: Pušica, Vujić 3, Crnoglavac 6, Pešić 1, Radivojević 8, Ilić N 1, Mošić, Ilić V 2,  Nikolić 1, Kukić 6, Zelenović 2, Sretenović 1, Marsenić 1, Ivanišević, Stanković, Milosavljev

ŠVAJCARSKA: Šmid 6, Majster 1, Rubin 2, Tunovski 6, Svajlen 1, Lir 4, Sidorovič 2, Fon Dešvanden, Remi 2, Portner, Kutel 4, Maroš 2, Tominec, Muleman 1, Bringolf, Novak