RUKOMETAŠI BEZ ŠANSI ZA DRUGI KRUG

Last Updated: 11/01/2020Autor

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Crne Gore 21:22 u drugom kolu Evropskog prvenstva u Gracu i tako ostala bez šansi za plasman u glavnu fazu takmičenja. U trećem kolu u ponedeljak u 18.15 časova u meču bez rezultatskog značaja, „Orlovi“ će se sastati sa selekcijom Hrvatske.

Selektor reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, ovako je video poraz od Crne Gore 21:22 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo:

-Čestitam Roganoviću i njegovoj ekipi na pobedi. Ako mene boli glava, onda sigurno boli i moje igrače. Jako zahtevna utakmica na psihološkom i fizičkom planu. Bila je žestoka borba, čitav meč u egalu. I pored svog naboja obe ekipe bilo je sve fer i korektno sa obe strane. Obe ekipe su želele pobedu, mogla je pobeda da ode i na našu stranu, ali na kraju je prevagu odneo golman Simić. Kada je bilo odlučujuće on je branio, iako smo i mi imali dobrog golmana večeras.  Ja poraze doživljavam na poseban način. Sve što radim dajem celog sebe, poraz mora da zaboli, da bi sledeću morao da igraš još bolju.  Ovaj me poraz zaboleo jer je ovo bila utakmica da li idemo kući ili dalje. Ne volim da kukam, ali nedostajao nam je Vujić. Nisam kukao ni prošle godine kada smo ostali bez Zelenovića. Momci su se istrošili u odbrani, bilo je žestoko. Uživanje za publiku, momački igrali. Pali smo opet u koncentraciji, jer smo imali otvorene zicere. Tibor nije održao kontinuitet do kraja, a Simić je proradio.

CRNA GORA: Anđelić, Bakić, Božović, Čavor, Glendža, Grbović, Kankaraš, Lasica, Lazović, Lipovina, Mijušković, Radović, Ševaljević, Simić, Vujović F., Vujović S.

SRBIJA: Crnoglavac, Cupara, Đukić, Ilić N., Ilić V., Ivanišević, Kolaković, Kukić, Marsenić, Mošić, Nikolić, Pešić, Pušica, Radivojević, Sretenović, Zelenović.