REVANŠ EGIPĆANIMA SA KAMATOM

Last Updated: 30/12/2019Autor

Reprezentacija Srbije pružila je odličnu partiju u Nišu i revanširala se selekciji Egipta 29:17 (13:9) za poraz u Beogradu. „Orlovi“ su dominirali od samog starta i zasluženo slavili pobedu nad osmom selekcijom sa poslednjeg Svetskog prvenstva 2019 u Nemačkoj i Danskoj. Selektor Nenad Peruničić pružio je šansu svim raspoloživim snagama, pa su tako na seniorskoj sceni debitovali i mladi golmani Dimitrije Jelić i Andrej Trnavac, koji su odmenili sjajnog Vladimira Cuparu (13 odbrana).

Nakon što je Srbija u prvom pripremnom meču, odigranom u subotu u Beogradu, poražena od Egippta, izabranici Nenada Peruničića su se revanširali gostima iz Afrike, te ih u Nišu ubedljivo savladali – bilo je 29:17 (13:9). Srbija je odigrala mnogo bolje, a zadovoljni su posle meča bili i reprezentativci Vanja Ilić, Bogdan Radivojević i Stefan Vujić, koji su istakli da su odigrali strpljivo, pametno i da u pokazali karakter.

Bogdan Radivojević:

„Odigrali smo sjajnnu utakmicu i mislim da svi treba da budemo prezadovoljni. Primili smo samo sedmanaest golova što je odlično, ali i golmani su bili na vrhunskom nivou i spremni putujemo u Francusku.“

Vanja Ilić je ponovo imao zapaženu rolu, a posle utakmice u Nišu je zadovoljno rekao:

– Pokazali smo dosta lepše izdanje nego na Banjici. Takođe, pokazali smo karakter da možemo kao ekipa da se izborimo i izdignemo iz svih problema. Uspeli smo da pobedimo bitnu utakmicu i zahvalio bih se publici što je došla u ovolikom broju. Posle nove godine imamo ozbiljne ekipe i videćemo u Francuskoj još jednom dokle smo stigli.

Lepo je Stefan Vujić predvodio srpski napad, postigao dva gola, a po završetku utakmice je istakao sledeće:

– Odlična partija za razliku od prvog meča. Nismo mnogo menjali, držali smo se onoga što valja i razlika je bila u odbrani. U napadu smo bili strpljivi, primiti sedamnaest golova od jednog Egipta je za svaku pohvalu. Posle Nove godine ozbiljniji rivali, očekujem dobar rukomet, da probamo da pariramo najboljim selekcijama u poslednjih deset godina.

SRBIJA: Trnavac 4 odbrane, Grozdanić, Vujić 2, Stanković, Crnoglavac 4, Đukić, Jelić jedna odbrana i sedmerac, Pešić 1, Radivojević 6(1), Ilić N. 3, Ilić V. 2, Nikolić 3, Kukić 1, Kolaković 2, Milić, Sretenović 1, Mošić 4 , Obradović, Cupara 12 odbrana i sedmerac.

EGIPAT: Elvakil, Moamen , Zein 4(1) , Eldera J. 2 , Hasan 4, Hairi, Hešam 1 , Eldera S 1. , Elahmar, Jahia 2, Jousri, Sanad, Elmasri, Ahmed 1, Navar, Mohamad 1, Valid, Mamdu, Ali jedna odbrana, Hendavi dve odbrane.