REMI PRED 8.000 GLEDALACA U „ŠTARK ARENI“

Last Updated: 15/04/2019Autor

RUKOMET

Reprezentacija Srbije remizirala je sa selekcijom Hrvatske 25:25 (14:14) u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Više od 8.000 gledalaca prisustvovalo je spektaklu u „Štark Areni“, gde su „Orlovi“ mogli i do pobede u poslednjem napadu. Duel u najvećoj srpskoj hali obilovao je preokretima, oba tima su mogla do trijumfa. Najefikasniji u srpskom timu bili su Vanja Ilić, Lazar Kukić i Živan Pešić sa po četiri gola. S druge strane, Domagoj Duvnjak je šest puta bio precizan.

Selektor reprezetacije Srbije, Nenad Peruničić:

– Žao mi je što ranije nije bila izabrana Arena, mozda bi bilo više ljudi. Čestitam reprezentaciji Hrvatske. Pokazali smo motiv i karakter, ali smo još uvek dozirani kvalitetom. Moramo da rastemo do ovakve ekipe kao Hrvatska koja uprkos povredama i rotacijama ostaje konkuretna. Ono što me brine je to što se akcija ne odigra do kraja, ali ja uzimam odgovornost na sebe. Ne krivim Lazara zbog toga, još uvek je mlad, ali kao srednji bek mora u svakoj situaciji da bude zreo. Bili smo stegnuti i nije bilo prostora za tu rastrčanost koju smo ranije imali. Ovo su momci koji igraju u inostranstvu i moraju da se naviknu na ovakav pritisak. Ostaje žal, možda smo mogli do pobede, ali nerešen rezultat protiv ovakve reprezentacije je izuzetno dobar. Ima mesta za napredak naše ekipe.

Selektor reprezentacije Hrvatske Lino Červar:

– Ovo je bila teška i dobra utakmica. Takodje neizvesna utakmica u kojoj su gledaoci mogli uživati. Dobro smo otvorili utakmicu, naša odbrana 5-1 je dobro funkcionisala. Odjednom smo krenuli mekanije, nismo bili dovoljno pokretljivi, te se prvo poluvreme završilo tako kako se završilo. U drugom poluvremenu Srbiji je preuzela vođstvo, ali smo pokazali mentalnu zrelost  i dokazali da se možemo vratiti. Kada se sve uzme u obzir nerešen rezultat je najpošteniji. Igrači su pokazali sporstko i ljudsko ponašanje, kao što je publika i prihvatila. Igrali smo u dobroj atmosferi gde se tražila pobeda. Sport je još jednom dokazao to da se može sarađivati.

David Mandić, reprezentativac Hrvatske:

 – Jako teška utakmica za nas. Veliki pritisak smo imali. Otvorili smo utakmicu sa 5-1 odbranom i zadavali smo im mnogo problema. Isključenja su nas poremetila i promenili smo način odbrane. Tu smo se izgubili i nismo se snalazili dobro. Sve u svemu nismo dobro igrali, nije to ta Hrvatska koja je bila na Svetskom prvesntvu. Očekujem u Zadru jako dobru utakmicu.

Živan Pešić, reprezentativac Srbije:

– Utakmica je bila jaka i vrlo dobra. Žao mi je što u par navrata nismo imali šansu da se odlepimo na tri razlike, želeli smo ali nismo uspeli. Iz meseca u mesec sve više sazrevamo i sve smo bolji. U nedelju nas očekuje jako dobra utakmica. Hvala svima koji su došli da nas podrže u ovakvom prelepom ambijentu.

SRBIJA : Milosavljev 5 odbrana, Cupara 1 odbrana, Pušica, Vorkapić 2, Vujić, Krsmanović 1, Crnoglavac 2, Pešić 4, Radivojević 1, Dimitrijević, Ilić N. 3,Mošić 1,Ilić V. 4, Kukić 4, Zelenović 2, Marsenić 1.

HRVATSKA : Šego (14 odbrana), Ivić, Duvnjak 6, Stepančić 3, Gadža, Vida, Karačić 3, Vekić, Štrlek 2, Musa 1, Mamić 4, Mandić 1, Vranković, Šipić 2, Bećiri, Božić Pavletić 2.