It seams that you haven't connected with your Twitter account
11 December, 2023
PočetnaVaterpoloREMI NA STARTU SA CRNOM GOROM

REMI NA STARTU SA CRNOM GOROM

Srbija se na startu Svetskog prvenstva,sa sedmoricom debitanata, protiv favorizovane Crne Gore predstavila u jako dobrom izdanju. Da nije bilo pada u trećem delu, Srbija je lako mogla i do punog učinka. Odličan je bio početak. Potpuna kontrola igre, brzo vođstvo 2:0 Strahinje Rašovića i Miloša Ćuka pa 4:1 za Mandića i ponovo S.Rašovića da bi Crna Gora, koja je u jednom momentu imala neuspšeno dvojicu igrača više, uspela da minus svede na jedan gol. U drugom delu srpski igrač više je bio besprekoran. Golovi Dedovića i Mandića za 6:3. Trgla se Crna Gora i ponovo pred odmor se vratila igru gubivši 6:5.

Treći deo, tačnije druga polovina su bili loši. Srbija se golovima S.Rašovića pa Ranđelovića odvojila na 8:6 da bi u poslednja četiri minuta rival napravio preokret. Kod 8:7 je poništen gol Stojanovića što je izazvalo nezadovoljstvo a kod 8:8 je, u polasku u kontru, dosuđen prekršaj Jakšiću i Crna Gora je prvi put povela 9:8 34 sekunde pre kraja treće četvrtine preko Đurđića. U ovom delu Srbija nije imala ni jednom igrača više a rival dva puta i još jednom dva igrača više. Drašković je doneo 5,29 do kraja Crnoj Gori dva gola viška 10:8. Rističević je posle bio sjajan sa igračem manje. Mandić je, dobivši duel, sa Ivovićem smanjio na 10:9 (2,35) i tada je počela drama.

Lazić nije iskoristio zicer. Srbija je dobila poslednji napad 32 sekunde pre kraja, zatim prvi put dva igrača više, što je odlični Strahinja Rašović pretvorio u izjednačenje. U poslednjem napadu je i Crna Gora imala igrača više ali je Ivovićev šut završio pored gola.

– Nije ovo pravo vreme za vaterpolo kakav igraju Srbija i Crna Gora. Mi smo kontrolisali utakmicu do sredine trećeg dela kada je usledio pad. Rival je preokrenuo rezultat ali smo individualnim kvalitetom uspeli da izjednačimo i to je najrealnije – rekao je selektor Dejan Savić

Novinare je zanimalo kakav stav o suđenju ima srpski selektor:

– Nemam komentar !.

Kapiten Miloš Ćuk je rekao:

– Poklonili smo im bod, mi smo jurili rezultat zbog loše treće četvrtine. Naravno u lošem terminu prve utakmice i ne može sve da funkcioniše kako treba. Treba nam malo vremena da svarimo treninge i da imamo brzinu i plovnost. Super je što su debitanti osetili takmičenje. Nije im lako a sada će sve biti bolje. Imamo samopouzdanje pred ono što nas čeka.

Gol za remi je postigao Strahinja Rašović:

– Nije to važano, bitno je da smo ostvarili dobar rezultat. ovo je rezultat igre celog tima. Naša energija van bazena se pokazala u igri. Sledeći put će neko drugi biti uspešan. Pribojavao sam se pada, oni su svetska ekipa i sigurno da za nas u ovkmsastavu nije bilo lako. Sada smo skinuli teret, možda je bio i strah od pobede. Najbitnije je da nismo pali kada smo gubili sa dva gola. Na kraju smo stigli do boda.

SRBIJA: Rističević, Mandić 4, V.Rašović, Ranđelović 1, Ćuk 1, Lazić, Vico, Dedović 1, Jakšić, Drašović, Stojanović, S.Rašović 4, Dobožanov. Selektor: Savić.

CRNA GORA: Lazović, Brguqan 2, Radović 2, Petković, Čučković, Ukropina, Janović 2, Đurđić 2, Ivović 1, Spaić, Drašković 1, Murišić, Kanlić. Selektor: Gojković