REMI NA STARTU SA CRNOM GOROM

Last Updated: 17/07/2019Autor

Srbija se na startu Svetskog prvenstva,sa sedmoricom debitanata, protiv favorizovane Crne Gore predstavila u jako dobrom izdanju. Da nije bilo pada u trećem delu, Srbija je lako mogla i do punog učinka. Odličan je bio početak. Potpuna kontrola igre, brzo vođstvo 2:0 Strahinje Rašovića i Miloša Ćuka pa 4:1 za Mandića i ponovo S.Rašovića da bi Crna Gora, koja je u jednom momentu imala neuspšeno dvojicu igrača više, uspela da minus svede na jedan gol. U drugom delu srpski igrač više je bio besprekoran. Golovi Dedovića i Mandića za 6:3. Trgla se Crna Gora i ponovo pred odmor se vratila igru gubivši 6:5.

Treći deo, tačnije druga polovina su bili loši. Srbija se golovima S.Rašovića pa Ranđelovića odvojila na 8:6 da bi u poslednja četiri minuta rival napravio preokret. Kod 8:7 je poništen gol Stojanovića što je izazvalo nezadovoljstvo a kod 8:8 je, u polasku u kontru, dosuđen prekršaj Jakšiću i Crna Gora je prvi put povela 9:8 34 sekunde pre kraja treće četvrtine preko Đurđića. U ovom delu Srbija nije imala ni jednom igrača više a rival dva puta i još jednom dva igrača više. Drašković je doneo 5,29 do kraja Crnoj Gori dva gola viška 10:8. Rističević je posle bio sjajan sa igračem manje. Mandić je, dobivši duel, sa Ivovićem smanjio na 10:9 (2,35) i tada je počela drama.

Lazić nije iskoristio zicer. Srbija je dobila poslednji napad 32 sekunde pre kraja, zatim prvi put dva igrača više, što je odlični Strahinja Rašović pretvorio u izjednačenje. U poslednjem napadu je i Crna Gora imala igrača više ali je Ivovićev šut završio pored gola.

– Nije ovo pravo vreme za vaterpolo kakav igraju Srbija i Crna Gora. Mi smo kontrolisali utakmicu do sredine trećeg dela kada je usledio pad. Rival je preokrenuo rezultat ali smo individualnim kvalitetom uspeli da izjednačimo i to je najrealnije – rekao je selektor Dejan Savić

Novinare je zanimalo kakav stav o suđenju ima srpski selektor:

– Nemam komentar !.

Kapiten Miloš Ćuk je rekao:

– Poklonili smo im bod, mi smo jurili rezultat zbog loše treće četvrtine. Naravno u lošem terminu prve utakmice i ne može sve da funkcioniše kako treba. Treba nam malo vremena da svarimo treninge i da imamo brzinu i plovnost. Super je što su debitanti osetili takmičenje. Nije im lako a sada će sve biti bolje. Imamo samopouzdanje pred ono što nas čeka.

Gol za remi je postigao Strahinja Rašović:

– Nije to važano, bitno je da smo ostvarili dobar rezultat. ovo je rezultat igre celog tima. Naša energija van bazena se pokazala u igri. Sledeći put će neko drugi biti uspešan. Pribojavao sam se pada, oni su svetska ekipa i sigurno da za nas u ovkmsastavu nije bilo lako. Sada smo skinuli teret, možda je bio i strah od pobede. Najbitnije je da nismo pali kada smo gubili sa dva gola. Na kraju smo stigli do boda.

SRBIJA: Rističević, Mandić 4, V.Rašović, Ranđelović 1, Ćuk 1, Lazić, Vico, Dedović 1, Jakšić, Drašović, Stojanović, S.Rašović 4, Dobožanov. Selektor: Savić.

CRNA GORA: Lazović, Brguqan 2, Radović 2, Petković, Čučković, Ukropina, Janović 2, Đurđić 2, Ivović 1, Spaić, Drašković 1, Murišić, Kanlić. Selektor: Gojković