RAKOVICA SE PONOSI: SMILJANIĆ VICEŠAMPION SVETA!

Last Updated: 17/06/2019AutorTags:

Oduševljenje zbog prošlonedeljne istorijske prve medalje Srbije u pauerliftingu se ne stišava. Rakovica ima čime da se ponosi, jer je u njoj izrastao vicešampion sveta – Milan Smiljanić, inače, osnivač Powerlifting kluba Disciplina, čije je sedište u ovoj gradskoj opštini.

Reprezentacija Srbije otišla je na Svetsko prvenstvo u švedski Helsingborg sa idejom da se prikaže u najboljem mogućem svetlu, a u nadmetanju bez opreme zahvaljujući Smiljaniću, koji je i predsednik Powerlifting saveza Srbije, ostvarila je rezultat za pamćenje. On je, naime, u kategoriji 120+ osvojio zlatno mesto u čučnju i benč presu, kao i bronzu u mrtvom dizanju, što mu je u ukupnom plasmanu donelo drugo mesto na svetu i srebro.

– Ovo su prve medalje sa svetske scene, što je jako bitno za nas i naš sport, koji je u ekspanziji. Postignuti rezultati predstavljaju istoriju našeg sporta. Powerlifting sport deluje u okviru Powerlifting saveza Srbije. Članovi smo sport akorda i spadamo još uvek u neolimpijske sportove, ali smo članovi Univerzijade. Potpisnici smo WADA sporazuma. Već na evropskom prvenstvu do kraja godine očekujemo nove uspehe – istakao je vicešampion sveta Milan Smiljanić.

Naša najbolja takmičarka Aleksandra Aranitović predstavljala je Srbiju u kategoriji -52kg OPEN i osvojila osmo mesto u izuzetno jakoj konkurenciji.

Možda Vam se svidi