PRVENSTVO BEOGRADA NA SREDNJOJ DISTANCI I ŠTAFETNO PRVENSTVO BEOGRADA NA AVALI

Last Updated: 23/09/2019AutorTags:

Na Avali su održana Prvenstva Beograda na srednjoj distanci i Štafetno prvenstvo Beograda u orijentiringu. Start srednje distance bio je na potezu između Avalskog tornja i spomenika Neznanom junaku, dok je cilj bio nedaleko od planinarskog doma i restorana Čarapićev brest.

Na srednjoj distanci nastupilo je 82 takmičara, a u kategorijama mladih do 20 godina pobedama su se istakli: Antonije Damjanović (SK AOK Košutnjak, M12), Andrej Damjanović (SK AOK Košutnjak, M14), Milan Najdanović (SK AOK Košutnjak, M16), Aleksa Banković (PSK Pobeda, M18-20), Milica Stuparević (SK AOK Košutnjak, Ž12), Anastasija Ljubenović (SK AOK Košutnjak, Ž14), Nevena Najdanović (SK AOK Košutnjak, Ž16) i Natalija Tatić OK Dif (Ž18-20).

Na štafetnom prvenstvu Beograda startovalo je 20 timova od po tri člana u svim starosnim kategorijama, a u kategorijama mladih do 20 godina pobedama su se istakli: Pioniri PSK Pobede, Kadeti SK AOK Košutnjaka, Kadetkinje PSK Pobede, Juniori PSK Pobede i Juniorke OK Difa.

Preostalo je još jedno Prvenstvo Beograda, na dugoj distanci, koje će se održati u nedelju, 13. oktobra, u Lipovičkoj šumi čime se zatvara sezona takmičenja pod pokroviteljstvom Orijentiring saveza Beograda, Sportskog saveza Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.