It seams that you haven't connected with your Twitter account
26 February, 2024
PočetnaOdbojkaPORAZ POSLE DVE POBEDE

PORAZ POSLE DVE POBEDE

Ženska seniorska reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz na turniru 12. grupe III vikenda II Lige nacija 2019. u Kortrajku. Belgija je, u poslednjem, 3. kolu, pobedila Srbiju sa 3:0, po setovima 25:21, 25:21 i 25:14, posle 93 minuta igre. Podmlađena selekcija Srbije nije uspela da ostvari maksimalan učinak na turniru u Kortrajku. Belgija je bila uspešnija, jer je tokom prva dva seta u završnicama imala više strpljenja i koncentracije, dok je u trećem setu bila ubedljiva.

IV vikend II Lige nacija 2019. je na programu 11 – 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Tokiju u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom. Seniorke Srbije će u Tokio otputovati sutra uveče (petak, 7. jun) iz Brisela, preko Istanbula. Kao i tokom III vikenda u Belgiji, Srbiju će i u naredna dva vikenda II Lige nacija 2019. sa klupe predvoditi Branko Kovačević.

Za Srbiju će u Japanu i Kini igrati: Tehničari: Aleksandra Ćirović (Alba Blaž, Rumunija) I Mila Đorđević (Crvena Zvezda). Korektor: Milica Kubura (Partizan). Libera: Marija Popović (Univerzitet Ist Tenesi, Sad) I Aleksandra Tadić (Tent, Obrenovac). Blokeri: Maja Aleksić (Alba Blaž, Rumunija), Maja Savić (Železničar, Lajkovac) I Jovana Kocić (Vizura). Primači: Sara Lozo (Žetisu, Kazahstan), Katarina Lazović (Vizura), Katarina Jović (Volero Le Kane, Francuska) I Ana Pejičić (Vizura).