PORAZ POSLE DVE POBEDE

Last Updated: 07/06/2019Autor

Ženska seniorska reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz na turniru 12. grupe III vikenda II Lige nacija 2019. u Kortrajku. Belgija je, u poslednjem, 3. kolu, pobedila Srbiju sa 3:0, po setovima 25:21, 25:21 i 25:14, posle 93 minuta igre. Podmlađena selekcija Srbije nije uspela da ostvari maksimalan učinak na turniru u Kortrajku. Belgija je bila uspešnija, jer je tokom prva dva seta u završnicama imala više strpljenja i koncentracije, dok je u trećem setu bila ubedljiva.

IV vikend II Lige nacija 2019. je na programu 11 – 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Tokiju u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom. Seniorke Srbije će u Tokio otputovati sutra uveče (petak, 7. jun) iz Brisela, preko Istanbula. Kao i tokom III vikenda u Belgiji, Srbiju će i u naredna dva vikenda II Lige nacija 2019. sa klupe predvoditi Branko Kovačević.

Za Srbiju će u Japanu i Kini igrati: Tehničari: Aleksandra Ćirović (Alba Blaž, Rumunija) I Mila Đorđević (Crvena Zvezda). Korektor: Milica Kubura (Partizan). Libera: Marija Popović (Univerzitet Ist Tenesi, Sad) I Aleksandra Tadić (Tent, Obrenovac). Blokeri: Maja Aleksić (Alba Blaž, Rumunija), Maja Savić (Železničar, Lajkovac) I Jovana Kocić (Vizura). Primači: Sara Lozo (Žetisu, Kazahstan), Katarina Lazović (Vizura), Katarina Jović (Volero Le Kane, Francuska) I Ana Pejičić (Vizura).