POBEDA POSLE PORAZA U AMERICI

Last Updated: 21/12/2019Autor

Srbija se u Toransu revanširala Americi za poraz u prvom susretu. Meč sa brojnim isključenjima naših igrača je završen 16:11. Domaćin je u prvoj četvrtini dva puta imao minimalnu prednost ali su Ćuk (2) i Dedović preokrenuli rezultat. Nastavak je doneo bolju igru naše reprezentacije. Dva puta su još Amerikanci izjednačili ali je odlični Mandić obezbedio minimalnu prednost pred drugo poluvreme.

Od treće četvrtine sve je bilo bolje. Iako gotovo da nisu imali igrača više u bazenu srpski strelci su se razigrali. Domaćin je uspeo još da se približi na 7:8 i to je od njega bilo sve. Do kraja četvrtine bilo je 10:8 a u završnih osam minuta prednost se popela na pet golova. U poslednja dva minuta zbog velikog broja isključenih igrača u polje ušao i Branislav Mitrović, koji je postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju, što je izazvalo ovacije na tribinama i na klupi reprezentacije Srbije. Poslednji susret je u noći izmedju nedelje i ponedeljka.

SAD: Tarner, Hoper 2, Stevenson 1, Obert, Halok 2, Kupido, Abramson 1, Vudhed, Boven 4, Farmer, Smit, Irving 1, Holand. Selektor: Udovičić.

SRBIJA: Živojinović, Mandić 5, V. Rašović 1, Ranđelović 1, Ćuk 2, Dedović 2, Subotić, Jakšić 2, S.Rašović 1, Gogov 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović 1.