PLASMAN STONOTENISERA SRBIJE NA OI JE SPORTSKA SENZACIJA

Last Updated: 31/01/2020AutorTags:

Reprezentacija Srbije u sastavu Dimitrije Levajac, Zolt Peto i Marko Jevtović olimpijsku vizu izborila je posle pobede od 3:2 nad reprezentacijom Hong Konga na kvalifikacionom turniru u Gondomaru.

„Napokon lep povod da se okupimo, a ne da stalno obećavamo da ćemo pokušati, već da posle ogromnog uspeha nešto kažemo. Rezultat je toliko veliki da ne može rečima da se opiše. Po mom mišljenju, ovo je najveća senzacija koja se ikada desila u stonom tenisu. Sinoć sam se vratio iz Nemačke, gde je cela sala pirčala o stonoteniskoj reprezentaciji Srbije. Preveliki rezultat je biti među 16 ekipa na svetu“, rekao je Karakašević an konferenciji za medije.

Selektor reprezentacije Miloš Đukić kaže da je plasman na OI promenio planove.

„Najiskrenije, niko nije imao velika očekivanja pre odlaska na kvalifikacije. Desila se najveća senzacija u celom stonoteniskom svetu. Zahvaljući igračima, koji su dali svoj maksimum i više od toga, oni su zaista pružili više nego što je u ovom momentu bilo i za očekivati. Naša sledeće akcija je Svetsko ekipno prvenstvo u Koreji, ali kao najvažniji cilj postavićmo OI. Nećemo učestovati na pojedinačnim kvalifikacijama-evropskim u Moskvi i svetskim u Dohi, zbog čega smo srećni jer automatski sa ovim što je ekipa ostvarila plasman, mi imamo i dva igrača koja su obezbedila učešće i na pojedinačnom delu takmičenja“, rekao je Đukić.

Stonoteniser Marko Jevtović, koji ima iskustvo igranja na najvećoj sportskoj smotri na svetu, kaže da se još uvek ne zna šta da očekuje na OI u Tokiju jer se utisci još uvek nisu slegli.

„Polako krećem da shvatam šta smo napravili. Prelep osećaj i rezultat. Zahvalio bih se Savezu i svima koji su verovali da možemo nešto da uradimo, kao i igračima koji su bili na najvišem niovu. Drago mi je zbog ovog uspeh i nadam se da ćemo samo da nastavimo da nižemo uspehe i da što bolje prođemo na OI“, rekao je Jevtović.

Reprezentativac Zolt Peto kaže da nisu bili svesni kako je sa strane izgledala radost posle odlučujućeg poena koji je Srbiji doneo Dimitrije Levajac.

„Sve je bilo fantastično, u tom trenutku je delovalo i malo nestvarno. Tek kad su se utisci malo slegli, shvatili šta smo uradili i koliko je to veliki rezultat za srpski stoni tenis“, izjavio je Peto.

Junak Srbije Dimitrije Levajac ističe da mu nije bilo svejedno kod odlučujućeg poena u duleu sa 19. igračem sveta Cunom Ting Vongom.

„Veliki je teret spao na mene, ali trudio sam da ne razmišljam u tom trenutku šta se dešava oko mene, kako on igra, šta radi, već da se fokusiram na ono što mi je pričao trener. Saigrači i trener su mi pružili veliku podršku i dali veru u sebu da sam imao odrešene ruke da radim šta hoću. Odigrao sam najbolji meč u životu i da samo napravili ogromnu senzaciju, da jedna Srbija pobedi dve svetske sile kao što su Austrija i Hong Kong, mislim da se nije desilo odavno. Hvala svima na divnom uspehu, bilo je neopisivo“, izjavio je Levajac.