PENIĆ VIDEO SPEKTAKL NA TRGU REPUBLIKE

Last Updated: 04/10/2020AutorTags:

Predivno veče na Trgu Republike, bokserski spektakl kojem je prisustvovao i generalni sekretar naše organizacije Nikola Penić.
Plemenita veština još jednom je pokazala svu svoju draž, jasno je da olimpijski boks živi i kod nas. U organizaciji Boks saveza Srbije održan je promo meč između Crvene zvezde i Partizana. Na kraju, jedna pobeda više za crveno-bele.
– Prezadovoljan sam kako je sve proteklo. Srbi vole boks. Okupili smo odlične borce iz cele Srbije, koji su zaista ostavili srce na Trgu Republike. Idemo dalje, sve za dobrobit srpskog boksa. Učinićemo sve da ukoliko epidemiološka situacija i vreme dozvole, do kraja godine organizujemo još nekoliko promotivnih bokserskih spektakla. Moram i ovim putem da se zahvalim predsedniku države Aleksandru Vučiću, koji je mnogo pomogao da počnemo sa vraćanjem boksa na staze stare slave – istakao je Nenad Borovčanin, predsednik BSS, inače, nekada bokserski šampion.
Među gostima bilo je mnogo legendi boksa, koje je predvodio Tadija Kačar. Pored našeg generalnog sekretara, meč su gledali i Božidar Maljković, predsednik OKS, Nemanja Lalović, predsednik Svetske rvačke federacije, i mnogi drugi.
Sva ova dešavanja sjajan su uvod u 2021. godinu, kada će Beograd u novembru biti domaćin Svetskog seniorskog prvenstva u boksu.