PENIĆ NOVI GENERALNI SEKRETAR SSAB

Last Updated: 05/03/2019Autor

SSAB

Nikola Penić, dugogodišnji sportski i atletski radnik, novi je generalni sekretar Sportskog saveza Beograda. Skupština SSAB usvojila je ostavku Jovana Koprivice i razrešila ga dužnosti, a na predlog predsednika Dragana Tomaševića jednoglasno izabrala za prvog operativca beogradske kuće sporta doskorašnjeg generalnog sekretara Atletskog saveza Beograda.

Nakon velikih uspeha naše atletike na nedavno završenom dvoranskom Evropskom prvenstvu u Glazgovu, gde su Ivana Španović i Strahinja Jovančević osvojili zlatnu i bronzanu medalju, u Sportskom savezu Beograda prepoznali su da Penićevo petnaestogodišnje radno iskustvo u Trenerskoj organizaciji Srbije, Atletskom klubu Crvena zvezda i ASB, može da doprinese još boljem razvoju sporta u glavnom gradu.

– Hvala predsedniku Draganu Tomaševiću što me je predložio, kao i delegatima koji su me izabrali. Uložiću svu energiju i poslovno iskustvo u dalji razvoj saveza i realizaciju novih zadatka koji nam predstoje, a sve u cilju da naše članice osete veći benefit od članstva u Sportskom savezu Beograda. Nadam se da ću na novoj funkciji nastaviti sa dobrim rezultatima, kao što sam i do sada to činio kao generalni sekretar Atletskog saveza Beograda – istakao je Penić, koji je mesto u Izvršnom odboru SSAB prepustio Petru Đukiću, predsedniku Vaterpolo saveza Beograda.

Skupština SSAB, kojoj je prisustvovalo 84 delegata, usvojila je izveštaje o poslovanju u 2018. godini, kao i predlog Programa SSAB za 2019, koji se kandiduje za finansiranje sredstvima gradskog budžeta, a usvojen je i finasijski plan za tekuću godinu.

Nikola Penić – Biografija

Datum i mesto rođenja: 7.10.1978. godine u Beogradu

Obrazovanje: Osnovnu i srednju školu završio u Beogradu. Diplomirao na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje (DIF) – Univerziteta u Beogradu i Fakultetu za menadžment u sportu – Alfa univerziteta u Beogradu

Radno iskustvo:

2003 – 2004. sekretar Trenerske organizacije Srbije

2003 – 2005. trener u Atletskom klubu Crvena zvezda. Trenirao osvajače medalja na državnim prvenstvima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, kao i osvajača medalje na seniorskim BAI

2004 – 2007. atletski komentator na Eurosportu

2005 – 2007. sekretar Atletskog kluba Crvena zvezda

2007 – 2009. generalni sekretar Atletskog kluba Crvena zvezda

2008 – 2009. direktor atletskog takmičenja na Univerzijadi u Beogradu

2009. proglašen za najboljeg atletskog radnika od strane Atletskog saveza Srbije

2009. do danas generalni sekretar Atletskog saveza Beograda

od 2017. trener Nike running kluba

od 2018. obavlja funkciju direktora Serbian indoor meeting

Sportska biografija:

• Takmičio se za sledeće atletske klubove: Novi Beograd, Partizan, Milicionar i Crvena zvezda

• Višestruki osvajač medalja u disciplini 800m na prvenstvima Jugoslavije u konkurenciji mlađih juniora, starijih juniora i seniora. Osvajač medalja na krosu Politike i krosu RTS-a.

• Član juniorske reprezentacije Jugoslavije 1997. godine u disciplini 800m i 4x400m.

• Član štafete 4x800m koja je aktuelni rekorder Srbije u toj disciplini

Jezici:

• srpski i engleski