Onlajn predavanje-(Samo)Vrednovanje kvaliteta rada sportske organizacije, sreda 29.11. 2023 od 8,00č na youtube kanalu SSAB

Last Updated: 08/04/2024Autor

Onlajn predavanje iz ciklusa -Jačanje kapaciteta sportskih organizacija, članova SSAB

29.11. 2023 od 8,00č na YOUTUBE  kanalu SSAB

 

Sonja Stamenović, profesor fizičke kulture, specijalista za internet tehnologije i master liderstva u obrazovanju.

U svojoj sportskoj karijeri je bila član seniorske ekipe Košarkaškog kluba “Partizan” koja je osvojila dva šampionata SFRJ i dva nacionalna kupa.

Sa strastvenom posvećenošću sportu i obrazovanju, provela je 17 godina u sistemu obrazovanja kao nastavnik fizičkog vaspitanja (7) i direktor osnovne škole (10 godina).

Poslednjih 13 godina radila je u Gradskoj opštini Zvezdara, kao samostalni savetnik na poslovima obrazovanja, omladine i sporta.

Kao akreditovani trener Nacionalne akademije za javnu upravu za oblasti društvene delatnosti i digitalna pismenost, i koautor i realizator brojnih akreditovanih seminara za nastavnike, ostvaruje svoju misiju osnaživanja zajednice kroz sport i obrazovanje.

Tema: (Samo)Vrednovanje kvaliteta rada sportske organizacije

Sportske organizacije danas, a posebno granski savezi, nose odgovornost da svojim dobro isplaniranim aktivnostima kreiraju uslove za optimalan razvoj sporta u svom području delovanja. Dobro planiranje se zasniva na vrednovanju i analizi različitih aspekata rada. Cilj ovog predavanja je osnaživanje sportskih radnika da razumeju značaj i principe vrednovanja, koriste različite metode i tehnike kako bi objektivno i sistematično procenili kvalitet rada sportske organizacije u različitim oblastima. Na praktičnim primerima, polaznicima će se predstaviti ciklus vrednovanja i povezati sa izradom godišnjeg programa i izveštavanja.

Nakon obuke, polaznici će steći znanja i veštine da planiraju merljive ciljeve programskih celina, utvrđuju kriterijume vrednovanja, koriste različite evidencije i dokaze kao izvore verifikacije, analiziraju podatke, kreiraju i predstavljaju izveštaje transparentno i odgovorno. Takođe, steći će veštine da podatke dobijene u procesu vrednovanja koriste za unapređivanje kvaliteta rada sportske organizacije na putu postizanja vrhunskih sportskih postignuća, kao i da unaprede proces izrade godišnjeg programa i izveštavanja ka donatoru, odnosno davaocu finansijskih sredstava.

 

Predavanje možete pratiti na YOUTUBE kanalu SSAB putem linka koji se nalazi  OVDE

Sažetke predavanje možete preuzeti OVDE