ODRŽANA INFO SESIJA O SPORTSKOJ KOMPONENTI ERAZMUS+ PROGRAMA EVROPSKE UNIJE

Last Updated: 11/03/2020AutorTags:

Ministarstvo omladine i sporta i Fondacija „Tempus“ organizovali su Info sesiju o sportskoj komponenti Erazmus+ programa Evropske unije, koja je održana u Palati Srbije. Prisutne su pozdravili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, šef delegacije Evropske unije u Srbiji ambasador Sem Fabrici, kao i Marija Filipović-Ožegović, upravnica Fondacije „Tempus“. Udovičić je ovom prilikom pozvao sportska udruženja da se prijave na konkurs za projekte koje finasira EU, po uzoru na 34 organizacije koje su od prošle godine na ovaj način već obezbedile dodatna sredstva.

– Od prošle godine Srbija je u mogućnosti da aplicira za dodatna sredstva koja su omogućena preko Erazmus+ programa i Tempus fonadacije. Od kada smo kao zemlja dobili poverenje od Evropske unije i postali punopravni član, možemo da se pohvalimo da su u prethodnih godinu dana 34 organizacije uspele da omoguće dodatna sredstva. Ovom prilikom informisali smo ostale organizacije, kako da dođu do dodatnih sredstava i na koji način svi mi zajedno možemo da pomognemo celokupnom sistemu sporta – istakao je Udovičić.

Goran Bogunović iz Fondacije „Tempus“ govorio je o aktuelnom pozivu za podnošenje predloga projekata, kao i o sportskoj komponenti u novom ciklusu Erazmus programa za period od 2021. do 2027. godine.Našu organizaciju na ovom skupu predstavljali su članovi stručne službe: Slaven Radonić, Bojana Milićević Marinković, Ivan Momić, Jelena Jakovljević i Ivana Lukić.