ODLIČNA PARTIJA SRPKINJA ZA KRAJ „SEUL KUPA“

Last Updated: 26/11/2019Autor

Ženska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Mađarske 25:23 (13:10) u poslednjem kolu „Seul kupa“ u Južnoj Koreji. Odlična partija izabranica selektora Ljubomira Obradovića najbolje se odslikavala u prednosti od osam golova (23:15) sredinom drugog poluvremena, koju su Mađarice uspele da svedu na prihvatljivu meru do kraja poslednjeg pripremnog meča pred start Svetskog prvenstva u Japanu naredne subote.  Mađarice su bolje otvorile susret, povele 4:3, ali su Srpkinje reagovale serijom 5:0 (od 5:5 došle do 10:5) i do kraja utakmice imale potpunu kontrolu nad rezultatom.

Reprezentacija Srbije, sa dve pobede i porazom, zauzela je drugo mesto na turniru iza Rusije, a ispred Mađarica i Korejki. Reprezentacija ostaje u Seulu sve do petka, kada se seli u Japan.

– Ovaj turnir nam je baš dobro došao kao priprema za Svetsko prvenstvo. Bilo je potrebno vremena da se oporavimo od vremenske razlike sa kojom smo se suočili. Utakmica sa Mađaricama je bila najbolja. Bile smo borbene u odbrani, a kada je tako, dolaze i golovi. Odbrana je presudila. Imali smo mali pad koncentracije u drugom poluvremenu, ali sve u svemu možemo biti zadovoljne. Bila je ovo dobra proba pred Kumamoto – rekla je Trifunovićeva.

Prvi meč na SP 2019 igra se u subotu od 7 časova po našem vremenu. Protivnik je Angola.

SRBIJA: Radosavljević, Trifunović 5, Števin, Lavko 7, Nikolić 1, Janjušević, Risović, Tomašević 11 odbrana, Kojić, Pop Lazić , Radojević 2, Obradović 3, Vukajlović, Jovović, Stoiljković, Liščević 2, Cvijić 5, Graovac

MAĐARSKA: Tovici 1, Šacl 2, Kovačić 2, Klujber 8, Marton 3, Kovač 2, Faluvegi 2, Lukač 1, Tot 2.